Dtum
Login with Facebookk
1913 | Szeptember

Képes apróságok

Az egri árvízveszedelem hősei:

 

( balról jobbra ) Hollós Béla, Dulovics Ernő, Pázmány Zoltán és Sümeghy Béla, az egri tűzoltótiszti tanfolyam hallgatói. Az e hónap 7-iki egri nagy árvízveszedelem idején a maguk életének kockáztatásával vettek részt a mentésben s Eger város képviselőtestülete közgyűlési határozatban mondott nekik ezért köszönetet.

 

Vihar a Balatonon

 

Gyenesdiósnál elragadott a minap a vihar Balatonon egy kis csolnakot, amelyben egyedül ült Hofhauser Ödön főhercegi jószágkormányzó Amina nevű leánya. Győrffy Malvin és Olga urleányok ekkor csolnakba szálltak és a parttól ötven méternyi távolságban elérték barátnőjüket és átemelték őt a maguk csolnakjába. Két órai életveszedelmes küzdelem után juthattak partra Balatonberényben. Képünkön balról jobbra: Győrffy Malvin, középen: Hofhauser Amina, jobb felől: Győrffy Olga látható.

 

Fürdőélet a Balaton partján


A hideg és viharos nyár után voltaképen most kezdődik egy kis utószezon a balatoni fürdőkben. Pár nap óta állandóan derült és verőfényes az idő s noha a napnak nincs meg már az az égető tüze, mint kánikulában, azért a napfürdő annál kellemesebb a homokos strandon. Különösen a hölgyek élvezik ezt az „őszi verőfényt", s ahogy ezen a kedves képünkön látható, ugyancsak pajzán kacérsággal néztek farkasszemet lapunk fotográfusával, aki épen abban a pillanatban örökítette meg őket, mikor valamennyien hangosan kacagtak egy sikerült tréfán. Második képünkön a legérdekesebb versenyuszások egyikét mutatjuk be olvasóinknak. A kis hölgy-gárda ugyancsak komolyan szeli a Balaton langyos hullámait s kivált a kép jobb oldalán uszó fiatal hölgy érdekes arca árul el nagy energiát, hogy minden áron első legyen a célnál.

 

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Györffy Malvin, Hofhauser Amina, Györffy Olga Fürdőélet a Balatonon Szép hölgyek úszóversenye
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98