Dtum
Login with Facebookk
1914 | Augusztus

Merénylet a tanyán

Fogarasról írják, hogy Bromboin Mózes 50 éves kálbori gazda véres kegyetlenséggel akarta elpusztítani Regina leányát s fiatal vejét, Feldorán Sándort.

 

Az oláh fölmivesnek Kálbor községtől néhány kilométernyire van a tanyája, hol a nagy meleg miatt a szérüskertben aludt Feldorán és felesége. Hajnaltájt a férj hirtelen iszonyú fájdalomra ébredt s a mikor fölugrott, apósát látta maga előtt, ki egy baltával hatalmas ütést mért lábszárára. A fiatalember, bár lábából szakadt a vér, kivédte a többi csapást és elmenekült, mire az öreg alvó leányához rohant, a fejszével fejbevágta s azután elszaladt.

 

Feldorán később fölkereste a vértócsában fekvő, eszméletlen feleségét, fölkapta s gyalog bevitte fogarasra a kórházba. Itt elbeszélte, hogy apósa valószinüen azért követte el a merényletet, mert ő (Feldorán) törvényes házasság nélkül élt a leányával, e miatt többször szemrehányást is tett nekik, de hogy ilyen bosszura készüljön azt senki sem hitte volna.

 

A fiatal asszonyt egyébként megoperálják s koponyacsontjából egy ötkoronás nagyságu darabot kellett kivágni. Másnap reggel a tanyára csendőrök mentek ki a merénylő apáért, a ki erre a padlásra menekült, beretvával elvágta a nyakát s mire a kórházba vitték már halott volt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98