Dtum
Login with Facebookk
1914 | Január

Az FTC Spanyolországban

FTC – Athletic Club Bilbao 5:2 (3:1) 

 

Bilbaó, január 4.
Külföldi turájának negyedik mérkőzését is megnyerte az FTC derék csapata. Pedig a körülmények alaposan ellene szegülnek. Eltekintve attól, hogy a spanyol bajnokcsapat jó ellenfél, az eddigi mérkőzésektől fáradt magyarokat egy alapos hűlés is meggyengített. A csapat minden tagja megfázott a spanyolországi rossz időjárásban.
A biró ellentétben a sansebastianival pártosan vezette a mérkőzést s igy még ez ellen kellett küzdeni.

Az FTC a következő csapattal szerepelt: Fritz – Rumbold, Pager – Medgyessy, Kiss, Weinbeer – Koródy, Schlosser, Pataky, Tóth, Weisz.
Mintegy 5000 főnyi előkelő közönség nézte végig a mérkőzést. A spanyol névnek megfelelően szenvedélyesen buzdították csapatukat, egyes szebb akciónál valósággal tomboltak.

A vizes, agyagos pálya nagyon rossz állapotban volt s nehezen mozgott rajta a fáradt magyar csapat. A mérkőzés nagy spanyol fölénynyel kezdődött. A 11-ik percben a jobbösszekötő védhetetlen lövéssel meg is szerzi csapatának a vezetést. A goal után is a spanyolok vannak frontban s csak a félidő közepén szabadul fel a magyar csapat.

A 25-ik percben Pataky egyedül lefut s remek saroklövéssel egyenlíti ki az eredményt. A 31-ik percben Schlosser – Weisz összjátékából előbbi megszerzi a vezetést. A 34-ik percben Pataky áttör a védelmen s gyönyörü saroklövése a hálóban akad meg. A 42-ik percben Schlosser remek fejes goalját a biró letagadta.

A második félidő már magyar támadással kezdődik. A 9-ik percben Pataky-Schlosser kombinációjából utóbbi a jobboldalról teszi be a labdát. A 16-ik percben Korody lefut, centerét Pataky kapásból bevágja. A mérkőzés végét az FTC nem bírja.

A spanyol csapat fölénybe kerül s a 39-ik percben Payer hibájából a center másodszor juttatja a labdát Fritz hálójába.Az FTC legjobb emberei Pataky, Kiss, Schlosser, Rumbold voltak. Korody, Tóth teljesen formán alul játszottak. A spanyoloknál a csatársor és a centerhalf dolgoztak kitünően.

A magyarok keddi ellenfele a spanyol válogatott csapat lesz. Aggodalommal nézünk e mérkőzés kimenetele elé, mert a megfázott, ledolgozott csapat nem hisszük, hogy sikeresen vehetné fel a kitünő spanyol válogatott csapat ellen a küzdelmet. Ennek a mérkőzésnek a megnyerése méltó befejezése volna a diadalmas turának.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Schlosser goalja előtt FTC Bilbaoban FTC Bilbaoban2
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98