Dtum
Login with Facebookk
1913 | Április

FTC-WAF 4:1 (2:0)

Hüttelsdorfi pálya

Biró: Relschury, 4000 főnyi néző.

 

Szeles időben, teljes összeállításban állt fel a FTC a WAF ellen, melynek csapatában ujra játszott Tekusch II, ki tegnap érkezett meg Afrikából. FTC kezd szél és nap ellen és rögtön támadólag lép fel. Már a 3. percben éri el Potya-Weisz-Pataki öszjátékától Pataky révén a FTC a vezető gólt. FTC 15 percig nagy fölényben van, fedezetsorának gyönge munkája miatt azonban nem tud eredményt elérni.

 

Majd a WAF is lábra kap és egyizben az Ungár által üresen hagyott kapu is veszélybe kerül, Havlik azonban a kapu mellé lő. 33 percben Weinbeer Weiszhoz juttatja a labdát. Weisz lefut, lő, de a labda a kapufáról visszapattan; a mezőnybe kerülő labdát Pataki kapásból belövi. A félidő végén a WAF jut fölénybe és Ungárnak többször nyilik alkalma tudását bemutatni, miközben egy kifutásánál a térdén megsérül. Fischera szép lövése fejezi be a félidőt.

Lassu, tempó nélküli játékkal kezdődik a második félidő. A 9. percben Fischera magas, gyenge lövését a sánta Ungár beereszti. WAF erős iramot diktál. A jobbszélső lövését Ungár kornerre védi. Tekusch I. összecsap Potyával, aki bokarándulást szenved és a további játék folyamán csak statisztál. Pataki keresztül tör a a védelmen, de lövését a kapufa menti.

 

Ugy látszik, hogy a WAF kerül fölénybe, azonban FTC a Patakyt gáncsoló Tekusch I. miatt megitélt szabadrugás ujra frontba hozza. Pataki a labdát leadja Weisznek, kinek szép magas centerét Schlosser védhetetlenül a sarokba fejeli.

A 34-ik percben Schlosser 35 méteres váratlan lövésével a negyedik gólt szerzi meg. A hátralévő időben WAF támad, de az eredményen már nem változtat. A mérkőzést az FTC gólképes csatársora döntötte el. Pataky a mezőny legjobb embere volt. Kitünő volt Weisz, Schlosser és Potya. Borbás a keskeny pályán nem érvényesült. Megfelelt a két hátvéd, mig a fedezetsor formán alul játszott. Bródi a második félidőben kifulladt.

 

A bécsieknél a Tekusch-fivérek és Fischera elsőrangu játékot produkáltak. A negyedik gól elérése előtt Rumbold kiállt, hogy a pesti vonatot még elérhesse. Megemlitjük még, hogy a labda tulkönnyü és kezdettől fogva puha volt, ami ellen az FTC protestált ugyan, de jobb hiányában ezzel voltak kénytelenek a matchet lejátszani.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
FTC-WAF 4-1 mérkőzés jelenete1 FTC-WAF 4-1 mérkőzés jelenete 2 FTC (FTC-WAF 4-1)
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98