Dtum
Login with Facebookk
1914 | November

Folyik a nagy pör

Szarajevóban folyik a nagy pör, amelynek ítélete, bármily szigorú büntetést mérjen is a gyilkos merénylőkre, gyenge és kegyelmes lesz ahhoz képest, amit ezek az elvakult emberek érdemelnek.

 

Vajjon hogy érezhetik magukat mos ez orgyilkos bűnszövetség tagjai, ha tudják, hogy borzalmas cselekedetük vérbe és lángba borította egész Európát, hogy a bombától, amelyet olyan gyalázatosan vetettek nemcsak a magyar trónörökös és felesége haltak meg, hanem emberek ezrei s e számtalan emberek között saját honfitársaik is ezerszámra pusztulnak?

 

Vajjon nem érzik-e áldásnak és kegyelmes felmentésnek a halált, amely büntetésük lesz, a váddal szemben, amelylyel saját magukat kell illetniök s amely a legsulyosabb vád mindenek között? Vagy remegve gondolnak- e arra, hogy e földi halálos ítélet egy másik ítélőszék elé juttatja őket, az az ítélőszék elé, amely mindenek fölött kegyelmes ugyan, de velük nem lehet az?

 

Akármit gondolnak is, akármint féljenek is, bizonyos, hogy a gyilkosoknak el kell pusztulniok. Ilyenkor sajnáljuk, hogy a modern humanizmus eltiltotta a középkor büntető eszközeit.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A gyilkos Gavrilo Princip letartóztatása Gavrilo Princip, a merénylő
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98