Dtum
Login with Facebookk
1914 | Július

A trónörökös hagyatéka

Egy bécsi ujság a következő, állítólag hiteles adatokat közli Ferencz Ferdinánd trónörökös hagyatékáról: A konopisti, artstetteni és chlametai uradalmak a néhai trónörökös szabadon örökölhető hagyatékához tartoznak.

 

A szabadon örökölhető hagyatékhoz tartozik még a blünbachi és lölliagi koronauradalmak néhány parczellája, melyeket Ferencz Ferdinánd annak idején szabályozás czéljából megvásárolt.

 

Arról, hogy ezeket az uradalmakat eladják, szó nincsen, ellenkezően, jövedelmező gazdaságot akarnak azokon berendezni. Ezeket az uradalmakat Hohenberg Miksa herczeg általános örökös kapja. A másik két gyermek ellátását a néhai trónörökös még életében Ő Felségének egy bőkezű aktusa által fényesen rendezte. A modena-esztei hagyatékhoz, mely kötött birtok, kilencz bécsi ház tartozik. Mind a kilencz ház a harmadik kerületben van.


A Beatrice-utczai házhoz, a modenai palotához tartozik a park, a melynek parczellázáshoz a néhai trónörökös a szükséges lépéseket már megtette. Ehhez a hagyatékhoz tartozik továbbá a kattajói uralom Páduában és aVilla d’Este Rómában.

 

Az esztei hagyaték leltári értéke körül-belül huszonhat millió korona. Arról, hogy a néhai trónörökös és a felesége egy hollandi társulatnál életbiztosítást kötöttek volna, illetékes helyen semmi hiteleset sem tudtak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98