Dtum
Login with Facebookk
1916 | Március

Franczia lőszergyárak pusztulása

Francziaországban, a La Courneuve közelében lévő Doubie Courenne lőporgyárban heves robbanás történt. Későbbi jelentés szerint a Double Courenne tulajdonképpen erőd, melyet municzios raktárnak használnak. A tüzet még nem oltották el, de valószinűleg lokalizálni tudják az épület egy részére. A közelben volt emberek, köztük polgáremberek is életüket vesztették.

 

Egy ujabb párisi távirat szerint a double courennei lőporrobbanásnak sok áldozata volt. Délután két óráig negyvenöt halottat és kétszázötven sebesültet számláltak össze. A robbanás légnyomása egy arra haladó közuti kocsit felboritott. Harminczkét utas közül sok megsebesült. A robbanás falakat röpített a levegőbe, a szétrepülő kődarabok a közelben levő házakon sulyos károkat okoztak. A környéken levő házak ablakai csörömpölve hullottak az utczára. A robbanás helyét óriási tölcsér jelzi. A szerencsétlenség okát eddig nem sikerült megállapitani.


Baselből táviratozzák: A "Basler Nachrichten" jelentése szerint a Bourgesben lévő központi pirotechnikai iskolában szörnyű robbanás volt, a mely elpusztította a robbanóanyag gyártására szolgáló műhelyeket. Három ember meghalt, tizenkettő megsebesült.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98