Dtum
Login with Facebookk
1917 | Augusztus

Orosz foglyok rablóbandája

A nyiregyházi határ egy részét már hetek óta nagy félelemben tartotta egy rablóbanda, a melynek nem birtak a nyomára akadni, mert a határban lévő nádasba vették be magukat és csak éjnek idején jötte elő, mikor aztán megkezdték működésüket. Utasokat fosztottak ki, elhagyott házakat, tanyákat kiraboltak, baromfit, terményt, szóval mindent, a mi kezük ügyébe akadt, elloptak. A rablók nagy számmal lehettek, mert egyszerre több helyen is elkövettek betörést, rablást.

 

A nyiregyházi hatóság a napokban erélyes eszközhöz folyamodott, hogy a rablókat kézrekerítse. Krecsányi rendőrkapitány vezetésével katonaság, rendőrség és csendőrség indult a rablók elfogására. Körülvették a nádast és nagy meglepetésre kiderült, hogy a banda csupa megszökött orosz fogolyból áll, a kik mintegy huszan teljesen berendezkedtek, a nádasban kunyhókat, raktárakat építettek és szabad életet folytattak.

 

Azonban az oroszok valahogy megneszelték a hajtóvadászatot és még idején elillantak, mert mire a rendőrség és katonaság odaért, csupán két orosz fogoly maradt ott. Ezek azután kivallották, hogy a banda hány tagból állott és hogy a többiek merre menekültek. A rabló oroszok üldözése teljes erővel tovább folyik.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98