Dtum
Login with Facebookk
1915 | Január

Hindenburg tábornagy

Hindenburg tábornagy hatalmas alakját legendákkal övezi a népek rajongása és rettegése. Az orosz rémlátás babonás, rémülettel suttogja, hogy Hindenburg tábornagy az ördöggel traktál, varázsló, akinek csak intenie kell és a mazuri tavak vize fölkerekedik, kikél medréből és odavándorol, ahova Hindenburg akarja. És Hindenburg mindig egyenesen az orosz seregek kellős közepébe küldi a vizet. Arra nem is gondolnak a jámbor oroszok, hogy hátha a vizek helyükön maradnak és őket magukat szorítja a tavak kellős közepébe Hindenburg hadvezetői művészete.


Azt is regéli a legenda, hogy szárnya van a Hindenburg seregének, azért tudja mindig megkerülni az oroszt. Pedig a gyorsaság nem boszorkányság és csak a Hindenburg zsenialitása az, hogy a sikos havon gyorsan repülő szánok ezreivel szállította a municiót seregei után.


A legszebb legenda azonban – valóság. Melegszívű, egyszerű és közvetlen ember a tábornagy. Óriási hadműveletei közben gyakran talál arra is időt, hogy meglátogassa kórházban fekvő sebesült katonáit. És ha ilyenkor lefotografálják, maga elé állít gyermekeket, ápolónőket és orvosokat, ő maga pedig szerényen leghátul marad. De a népek milliói ismerik a legendás tábornagy komoly, jóságos, férfias arcát és lehetnének a képcsoportozatban elől hercegek, hadvezérek és a legnagyobb méltóságok, mégis tudná mindenki, hogy amelyik képen Hindenburg rajta van, ott – akárhova álljon – mindig csak ő a legelső.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98