Dtum
Login with Facebookk
1918 | Április

Nemzetközi mérkőzés: MTK – WAF 6:2 (4:1)

Hungária-uti pálya 6000 néző, bíró: Sebők
A prágai vereséget ellensulyozandó, uj csapatta állott fel a kék-fehére legénysége, Csüdör, Vágó, Tauszig és Konrád II. helyén Kovács II., Orth, Winkler és Konrád I. szerepeltek s habár nem váltak be valamennyien, a csapat teljes egészében jó játékot produkált.

A közvetlen védelem azonban ezuttal sem állt feladat magaslatán, Knappnak a második gólt védenie kellett volna, mert védhető volt, Feldmann nem volt rossz, de jó se. Kovács II. határozottan gyengén játszott. A halfsor legjobb embere Orth volt.

A csatársorban mint mindig, a Schaffer-Schlosszer-Szabó triász volt kitűnő. Konrád I. egyelőre nem való a csapatva, míg Winkler nagy technikája igen előnyösen érvényesült a jobbszélen.

A bécsiek csak részben feleltek meg a szereplésükhöz fűzött várakozásnak. Csatársoruk rendkívül gyors, jó technikáju játékosokból áll, akik egyénileg is, de mint együttes is igen számottevők.

Személy szerint Pack a legjobb közöttük, de Neubauer sem megvetendő ellenfél. A fedezetsorban a centerhalf Poppovich játéka emelkedett ki, míg a közvetlen védelem csak bebizonyította – azt, amit hírből már tudtunk – hogy a leggyengébb bécsi védelmek közül való.

Az MTK első gólját a 25. percben éri el Schaffer révén, akinek könnyű labdája az egyik bécsi játékos testéről jut a hálóba. Alig fél perccel később anélkül, hogy bécsi játékost ért volna, a labda ismét az osztrák hálóban van Schlosser mesteri játéka és nagyszerű magas lövése révén.

A 34. percben az osztrák kapus elnézi Konrád I. fejesét, majd a következő percben Schaffer egyéni játéka négyre szaporítja a gólok számát. A 37. percben érik el a bécsiek első góljukat Pack révén.

A második félidő 25. percében lövi Schaffer az MTK ötödik gólját, a 34. percben Knapp hibás védéséből szépítenek az osztrákok. A gólok sorát a 43. percben Schlosser zárja be.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Schaffer Alfréd Winkler József
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98