Dtum
Login with Facebookk
1918 | December

Bíráink szereplése az őszi fordulóban

A tegnapi nappal befejeződtek az őszi szezon messzire kitolódott mérkőzései. Ez alkalommal, - ugy véljük – nem lesz érdektelen, ha rövid visszapillantást vetünk bíráink őszi működésére. Megállapíthatjuk, hogy egyesületeink az ősz folyamán számos uj és hazatért bíróval kísérleteztek, akik közül néhány biztató kvalitásokat árult el.

Ez a tény annál is örvendetesebb, mert az egyesületeket további kísérletezésre bátorítja s egész sereg jó képességű bíránknak nyílik majd alkalmuk, hogy rátermettségükről bizonyságot tegyenek.

Az őszi szezon legkeresettebb bírái ismét a tehetséges harci gárdából kerültek ki. A bírói championátust az idén Vértes Imre szerezte meg. Az ősszel ő volt a legkeresettebb bíránk, 14 első osztályu bajnoki mérkőzést vezetett, ami az őszi szezonban rekordszámba megy. Legtöbbet a Vasas, Törekvés, BAK és KAC mérkőzésein bíráskodott, két ízben vezette le az FTC és az MTK mérkőzését.

A második helyre a tavalyi győztes Gerő Ferencz került tizenegy mérkőzéssel. Legtöbbször az UTE és FTC mérkőzéseit vezette, sűrűn szerepelt még az MTK és Kispest AC mérkőzésein is. Harmadik helyre a Bírák Testületének titkára, Kiss Menyhért jutott hat mérkőzéssel.

Legsűrűbben a BAK és III. ker. meccsein bíráskodott. A negyedik és ötödik helyre holtversenyben Taffel Miksa és Fiedler Konrád kerültek. Taffel többnyire az MTK-nál és BAK-nál, Fiedler pedig a BTC-nél és az UTE-nél bíráskodott.

Ugyancsak holtversenyt hozott a 6. és 7-ik hely is, amelyekre a régi gárda legnépszerűbb tagja, Fehéry Ákos és az ifju Kenesszi Géza kerültek. Mindketten négy-négy mérkőzést vezettek, Fehéry háromszor a 33 FC-nél, Kenesszi, pedig főleg III. ker.-nél bíráskodott. Nyul Dezső három mérkőzést vezetett.

Az utána következők felváltva csupán az szezon egyik részében bíráskodtak. Langfelder Ferenc, Sebők Ármin és Reich Zsigmond két-két mérkőzést vezettek és végül egy-egy mérkőzéshez futottak: Klug Frigyes, Szilsz Béla, Felkorn Lajos, Vámos Soma, Orova Henrik, Hercog Ede, Béla Pál és Zsigmondy János.

A két másodosztály legtöbb mérkőzését, Goldmann Sándor, Béla Pál ás Salzer Alfréd vezették.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98