Dtum
Login with Facebookk
1919 | Április

A proletárdiktatura és a birtokreform

A földmivelésügyi népbiztosság kemény kézzel ragadta meg a mezőgazdasági termelés irányitását. Egészen bizonyos, hogy rendelkezéseit szigoru pontossággal fogja követni a föld népe, amely az uj rendnek köszönheti, hogy rabszolgasorsból az öntudatos és becsületesen megfizetett, szervezett munkás osztályába emelkedhetett.

A Buza Barna-féle birtoktörvényt, amely a föld feldarabolásának szerencsétlen gondolatából indult ki, a Forradalmi Kormányzótanács természetesen hatályon kivül helyezte. A kommunista kormány termelőszövetkezetek kezébe fogja adni a földet és ezeket a szervezeteket el fogja látni minden eszközzel, hogy mezőgazdasági termelésünket a lehető legeredményesebbé tegye.

Csizmadia Sándor népbiztos legutóbb bejárta Fehér-, Somogy-, Tolna- és Jásznagykunszolnokmegyét, tehát az országnak azt a részét, melynek termőföldje elsősorban lesz hivatva, hogy élelemmel lásson el bennünket és azt tapasztalta, hogy ezekben a megyékben nincs több bevetetlen terület, mint amennyi rendes időben szokott lenni a tavaszi munkák előtt.

Ahogy az idő jobbra fordul és a tavaszi munkát meg lehet kezdeni, ezer és ezer földmivelő munkás kéz fog neki a szántóvetőmunkának, hogy gondoskodjék kenyérről városi testvérei számára, akikhez most már a szolidaritásnak legbensőbb és soha meg nem bontható érzelmi kötelékei füzik a föld népét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98