Dtum
Login with Facebookk
1919 | Május

Oroszországi képeink

Napról-napra jobban megerősödik az orosz, szovjet-köztársaság, példát adva a mienknek is arra, hogy lankadatlan kitartás és lelkesedés diadalra juttatja a nagy eszmét: a dolgozók szép Eldorádójának megvalósulását. Oroszország ledobta magáról a cári igát s megszabadulva a kapitalista kizsákmányolástól, gyönyörű és boldog jövőnek néz elébe.

 

Módunkban van, hogy eredeti fényképfelvételeket mutassunk be e számunkban az orosz szovjetről s e képeket még érdekesebbé teszi olvasoink számára az is, hogy Szamuely Tibor népbiztos elvtárs hozta valamennyit repülőgépen.

 

Dobos pilota elvtárs merész légi uton vitte el Szamuely elvtársat Oroszországba s onnan ugyancsak repülőgépen jöttek vissza mindketten. A fényképfelvételek valóban történelmi nevezetességűek és díszei azoknak a felvételeknek, amelyeket a Tolnai Világnapja eddig bemutatott a nagy forradalomról.

 

A magyar elvtársak nagy érdeklődéssel fogják nézni e fényképfelvételeket, melyek között az egyiken rendkívül szép csoportképen látjuk az orosz szovjet három ismert nevű kiválóságát: Bucharint, Zmojevet a két híres nagytekintélyű kommunista irót és Kamenjevet a moszkvai szovjet elnökét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98