Dtum
Login with Facebookk
1919 | Március

A német emlékek megsemmisítése Elszász-Lotharingiában

A franciák nagy gyorsasággal igyekeznek eltüntetni a megszállott Elszász-Lotharingiában mindent. Ami a német uralomra emlékeztet. Strassburg legszebb szobrai is lekerültek talapzatukról. Fényképfelvételeinken is ilyen ledöntött szobrokat látunk.

 

Fent balról: 1. Vilmos és III. Frigyes szobrai, lent Frigyes Károly herceg szobra ledöntésük után. Igy semmisül meg Elszász-Lotharingiában minden, ami a németek egykori dicsőségét hirdette. Kiterjed a németellenes akció az intézményekre is. A strassburgi egyetemet bezárták, minden más német jellegű intézménnyel együtt. A franciák értéktelennek nyilvánították a német pénzt és a német postabélyegeket.

 

Kevés idő mulva már teljesen francia jellegeket fog kapni Elszász-Lotharingia, mert a franciák nagy német gyűlölete nem ismer határt és a németekre emlékeztető legcsekélyebb motivumokat is kiirtja onnan. A ledöntött szobrok talapzatára a németeké helyett, francia nagyságok szobrai kerülnek majd s minden elszász lotharingiai intézmény németből franciává fog átalakulni. A németeknek, mint legyőzötteknek most már nincs szavuk ez ellen: türniök kell a francia hatalom cselekedeteit.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Elzász-Lotharingiában ledöntött III. Frigyes lovas szobra Frigyes Károly herceg szobra ledöntés után
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98