Dtum
Login with Facebookk
1920 | Augusztus

Osztályozó mérkőzés – "33" FC – NSC 3:0 (0:0)

Hungária-úti pálya. – 7000 néző. – Bíró Szücs Hugó.
Izgalmakban bővelkedő, kemény küzdelem után győzött a "33"-asok csapata évtizedes ellenfele, a Nemzetiek együttese ellen, a ezzel a győzelmével az UTSE mellett az osztályozó mérkőzések favoritja lett. A "33"-asok győzelmének értékét rendkívüli mértékben növeli az a körülmény, hogy csonka és sérült csapattal vívta ki.

 

Grüner, aki a 7. percben térdrándulást szenvedett, ha redukált gőzzel is, de még végig játszotta a meccset, ellenben László a játék 10. percében oly szerencsétlenül esett el, hogy nem tudott többé a lábára állni, s a csapat 20 percet nélküle játszott. Hogy ennek ellenére is győzni tudott, azt csakis a csapatot átható lelkesedésnek, ambíciónak és Zlochnak köszönheti.

 

Amit ma Zloch miatt centerhalf produkált, szinte emberfeletti volt. A védelemben áttörhetetlen bástyaként állotta utját az NSC támadásának, hogy a következő pillanatban mint támadó ragadta magával csatárait. Játszott hátvédet, halfot, belső és szélső csatárt; mindenütt ott volt a hol szükség volt rá, s mindenütt hibátlanul, szinte tökéleteset nyújtott, hogy az általa rúgott góllal föltegye a koronát mai fényes szereplésére.

Zsák sérült ujjával is védett; nem volt nehezebb védeni valója. A hátvédek közül Kutik biztosan dolgozott, míg Grüner sérülése miatt, bár nagy ambícióval játszott, nem tudta rendes formáját kijátszani. A halfsorban Zloch mellett Boros I. észszerű helyezkedése, jó labdaszedése és pontos labdaadogatása keltett feltűnést. Bakonyi sok igyekezettel elfogadhatót nyújtott.

A csatársor 10 percig, a míg komplett volt nagyszerűen mozgott. László három bombaszerű lövése csak centiméterekkel kerülte el az NSC kapuját. A csatársor csonka összetételében csak a játék utolsó félórájában tudott ismét önmagára találni.

Horváth kellő nyugalommal nagy hasznára lesz a csapatnak. Vanicsek mint mindig ezúttal is fáradhatatlan volt. Csárdás rutinja is jól érvényesült, s az ifjúsági Eichbaum igen talentumos játékosnak bizonyult. Az NSC tartalékokkal állt ki. Gallovitsot a gólokért nem lehet okolni. A hátvédek közül Szendrő volt a jobbik, Hassen nehéz helyzetben sokat hibázott.

A fedezetsorban az ifjúsági Günsberger volt a legjobb. Kiliemann csak labdaadogatásával tünt ki, míg Szegedy határozottan gyenge volt. A Kukán – Zsiros – Rémay – Spitz – Gencsy összeállítású csatársor teljesen csődöt mondott. Legjobb ifjúsági Kukán volt, míg Spitz – Gencsy balszárny az akciók befejezésével mindenkor adós maradt.

A játék első 10 percben úgy indult, hogy a "33"-asok fölényes győzelmet aratnak, de a fentebb jelzett balesetek miatt a csapat csakhamar visszaesett, sőt az első félidő utolsó perceiben menthetetlennek látszott.

A második félidő első negyedórájában is az NSC van frontban, de csakhamar a "33"-as kapu előtt az NSC csatároktól elvett labdával előretör, Vanicsekhez, ez Csárdáshoz passzol, aki ismét visszajuttatja Zlochoz, s ez megszerzi a vezető gólt. A második gólt Vanicsek lövi a 41. percben a 16-osról irányított szép lapos lövéssel.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Zsák (33FC) egy kapura irányított szabadrúgást tesz ártalmatlanná A NSC footballcsapata A 33 FC footballcsapata
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Zavargások Marokkóban Zavargások Marokkóban
Kevésbé mult, hogy néhány év előtt Marokkó miatt két nagyhatalom a...
Jól sikerült a népligeti kismotoros verseny Jól sikerült a népligeti kismotoros verseny
Ideális pályán, nagyszerű időben, szépszámú közönség előtt folyt le a...
Egységes magyarság Egységes magyarság
A hazatérő magyaroknak mondanivalójuk van az anyaországhoz. Az volna...
A modern sebészet csodái  2. A modern sebészet csodái 2.
Carrelnek kiváló tanitványa akadt Franciaországban Voronoff nizzai...
Megtámadott népszámláló biztosok
A padinai oláhok félholtra verték Abinery Lajos helyettes körjegyzőt,...
A kinai köztársaság A kinai köztársaság
Juansikkáj, a kit Kina Bismarckjának szeretett nevezni, végre mégis...
Az öreg Magyari olvasta, hogy meghalt, attól aztán vasárnap jobban lett Az öreg Magyari olvasta, hogy meghalt, attól aztán vasárnap jobban...
Két szük udvari szoba a József-köruton: öreg Magyary Imre debreceni...
Párizs szerint nincs ok nyugtalanságra a jugoszláv-magyar konfliktus miatt Párizs szerint nincs ok nyugtalanságra a jugoszláv-magyar konfliktus...
Túlzás nélkül megállapítható, hogy a francia kormánykörökre és a...
Senki sem tudja, hogyan alszik el Senki sem tudja, hogyan alszik el
A mai világban bizony mindenkinek alapos napi porció jut a...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98