Dtum
Login with Facebookk
1920 | Augusztus

Osztályozó mérkőzés – "33" FC – NSC 3:0 (0:0)

Hungária-úti pálya. – 7000 néző. – Bíró Szücs Hugó.
Izgalmakban bővelkedő, kemény küzdelem után győzött a "33"-asok csapata évtizedes ellenfele, a Nemzetiek együttese ellen, a ezzel a győzelmével az UTSE mellett az osztályozó mérkőzések favoritja lett. A "33"-asok győzelmének értékét rendkívüli mértékben növeli az a körülmény, hogy csonka és sérült csapattal vívta ki.

 

Grüner, aki a 7. percben térdrándulást szenvedett, ha redukált gőzzel is, de még végig játszotta a meccset, ellenben László a játék 10. percében oly szerencsétlenül esett el, hogy nem tudott többé a lábára állni, s a csapat 20 percet nélküle játszott. Hogy ennek ellenére is győzni tudott, azt csakis a csapatot átható lelkesedésnek, ambíciónak és Zlochnak köszönheti.

 

Amit ma Zloch miatt centerhalf produkált, szinte emberfeletti volt. A védelemben áttörhetetlen bástyaként állotta utját az NSC támadásának, hogy a következő pillanatban mint támadó ragadta magával csatárait. Játszott hátvédet, halfot, belső és szélső csatárt; mindenütt ott volt a hol szükség volt rá, s mindenütt hibátlanul, szinte tökéleteset nyújtott, hogy az általa rúgott góllal föltegye a koronát mai fényes szereplésére.

Zsák sérült ujjával is védett; nem volt nehezebb védeni valója. A hátvédek közül Kutik biztosan dolgozott, míg Grüner sérülése miatt, bár nagy ambícióval játszott, nem tudta rendes formáját kijátszani. A halfsorban Zloch mellett Boros I. észszerű helyezkedése, jó labdaszedése és pontos labdaadogatása keltett feltűnést. Bakonyi sok igyekezettel elfogadhatót nyújtott.

A csatársor 10 percig, a míg komplett volt nagyszerűen mozgott. László három bombaszerű lövése csak centiméterekkel kerülte el az NSC kapuját. A csatársor csonka összetételében csak a játék utolsó félórájában tudott ismét önmagára találni.

Horváth kellő nyugalommal nagy hasznára lesz a csapatnak. Vanicsek mint mindig ezúttal is fáradhatatlan volt. Csárdás rutinja is jól érvényesült, s az ifjúsági Eichbaum igen talentumos játékosnak bizonyult. Az NSC tartalékokkal állt ki. Gallovitsot a gólokért nem lehet okolni. A hátvédek közül Szendrő volt a jobbik, Hassen nehéz helyzetben sokat hibázott.

A fedezetsorban az ifjúsági Günsberger volt a legjobb. Kiliemann csak labdaadogatásával tünt ki, míg Szegedy határozottan gyenge volt. A Kukán – Zsiros – Rémay – Spitz – Gencsy összeállítású csatársor teljesen csődöt mondott. Legjobb ifjúsági Kukán volt, míg Spitz – Gencsy balszárny az akciók befejezésével mindenkor adós maradt.

A játék első 10 percben úgy indult, hogy a "33"-asok fölényes győzelmet aratnak, de a fentebb jelzett balesetek miatt a csapat csakhamar visszaesett, sőt az első félidő utolsó perceiben menthetetlennek látszott.

A második félidő első negyedórájában is az NSC van frontban, de csakhamar a "33"-as kapu előtt az NSC csatároktól elvett labdával előretör, Vanicsekhez, ez Csárdáshoz passzol, aki ismét visszajuttatja Zlochoz, s ez megszerzi a vezető gólt. A második gólt Vanicsek lövi a 41. percben a 16-osról irányított szép lapos lövéssel.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Zsák (33FC) egy kapura irányított szabadrúgást tesz ártalmatlanná A NSC footballcsapata A 33 FC footballcsapata
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Meglepetés a teniszbajnokságon Meglepetés a teniszbajnokságon
A nemzetközi teniszbajnokság férfi párosának döntő mérkőzése nagy...
A Jupiter mult évi szokatlan fényessége
A Jupiter legutóbb 1922. április 21-én volt aphéliumában, mult évi...
Bethlen és Nagyatádi Szabó még mindig nem egyeztek meg Bethlen és Nagyatádi Szabó még mindig nem egyeztek meg
Minden csoda három napig tart. A kisgazdapárt csodálatos vacsorája s...
Musssolinin gyomorfekélyműtétet végzett három professzor a bolognai közkórházban Musssolinin gyomorfekélyműtétet végzett három professzor a bolognai...
Az Ujság vasárnapi számában föltűnést keltő bolognai jelentést közöl,...
Móricz Zsigmond- Tiszazugi méregkeverők Móricz Zsigmond- Tiszazugi méregkeverők
A szolnoki törvényszék nagy tárgyalási terme zsúfolva. A bírói...
Anarchia a közszállítások körül Anarchia a közszállítások körül
Előttünk fekszik a MÁV. G. IV. osztályában mult hó 18-án felolvasott...
Orth György operációja Orth György operációja
Orth Györgyöt, az MTK nagyképességű all-rounk futballistáját múlt...
Amerikai sportélet Amerikai sportélet
Ezideig a sport minden ágában Amerika vezet. Rengeteg ott a...
A tökéletes ikrek A tökéletes ikrek
Lee és Lynn Wilde nemcsak egyszerre látták meg a napvilágot, teljesen...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98