Dtum
Login with Facebookk
1919 | December

NSC – "33" FC 4:0 (3:0)

Hungária-úti pálya – 1000 néző. Bíró: Nyúl Dezső.
Váratlanul nagy gólarányú győzelmet aratott a nemzetiek szimpatikus csapata a lista végén álló és a kiesésre megérett "33"-asok felett. Az NSC teljes csapatával,a "33"-asok Bosnyákovics nélkül állottak fel, annak ellenére komoly győzelmi esélyekkel indultak a küzdelembe s a játék első negyedórája valóban a "33"-asok győzelmére engedett következtetni.

A 17-ik percben Kiss oktalan dirblizésének következményeképpen Zsiros lefut s könnyen védhető gólt lő. A "33"-asok csapata erre teljesen elvesztette játékkedvét, a játékosok egy-kettő kivételével indolensen, inkább nézték a játékot, mintsem footballoztak, s a mi a legnagyobb hiba volt, közben megfeledkeztek a fair játék követelményeiről.

Grüner életveszélyes foultjai a 35. percben elnyerték ugyan méltó büntetésüket azzal, hogy kiállítására vezettek, ez azonban nem tartotta vissza a "33"-asok más játékosait, különösen a bokákra menő játéktól. Durvaság és indolencia jellemezte a "33"-asok játékát, amelyen sürgősen kell segítenie az egyesület vezetőségének, különben menthetetlen pusztulásnak néz elébe a csapat.

A két csapat teljesítményét tüzetesebben taglalva, megállapíthatjuk, hogy az NSC győzelmét okosan, szépen és nyugodtan passzoló csatársorának s az egész csapatot átható nagy lelkesedésének köszönhető: a második félidőben, mikor pedig a "33"-asok voltak frontban, sem csüggedt s adott alkalommal akcióba lépve, offenzívája ellenére is javítani tudta a győzelem arányát.

A közvetlen védelemnek könnyű dolga volt a rendszertelenül dolgozó "33"-as csatársorral szemben. A fedezetsorban Rück dolgozott jól, bár őt a bíró a második félidőben foult miatt kiállította. A csatársor Krammerrel az élen, szemrevaló passzjátékkal dicséretreméltóan dolgozott s minden tagja rászolgált az elismerésre.

A "33"-asok vereségének legfőbb oka Zsák indolens és rossz védése, s Gönner durvasága és kiállítása volt. Zsáknak az első és harmadik gólt feltétlenül ki kellett volna védeni, emellett nemtörődömsége átragadt társaira, s az egész csapat játékának, jellemzőjévé lett, Oláh durva volt, Zloch amikor akart kitűnően dolgozott, az visszahúzódott a komoly küzdelemtől – indolenciából.

A csapatban csupán Boros I. és Vanicsek II. munkája érdemel dicséretet, bár Krammer II. és Szántó is igyekezett. Az NSC góljait Zsiros, Künstler (egyéni lefutásából) Scitz és Ruck (tizenegyesből) lőtték.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
NSC-33FC (Horváth-Zloch-Oláh-Künsztler) Krammer (33FC)
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98