Dtum
Login with Facebookk
1919 | December

NSC – "33" FC 4:0 (3:0)

Hungária-úti pálya – 1000 néző. Bíró: Nyúl Dezső.
Váratlanul nagy gólarányú győzelmet aratott a nemzetiek szimpatikus csapata a lista végén álló és a kiesésre megérett "33"-asok felett. Az NSC teljes csapatával,a "33"-asok Bosnyákovics nélkül állottak fel, annak ellenére komoly győzelmi esélyekkel indultak a küzdelembe s a játék első negyedórája valóban a "33"-asok győzelmére engedett következtetni.

A 17-ik percben Kiss oktalan dirblizésének következményeképpen Zsiros lefut s könnyen védhető gólt lő. A "33"-asok csapata erre teljesen elvesztette játékkedvét, a játékosok egy-kettő kivételével indolensen, inkább nézték a játékot, mintsem footballoztak, s a mi a legnagyobb hiba volt, közben megfeledkeztek a fair játék követelményeiről.

Grüner életveszélyes foultjai a 35. percben elnyerték ugyan méltó büntetésüket azzal, hogy kiállítására vezettek, ez azonban nem tartotta vissza a "33"-asok más játékosait, különösen a bokákra menő játéktól. Durvaság és indolencia jellemezte a "33"-asok játékát, amelyen sürgősen kell segítenie az egyesület vezetőségének, különben menthetetlen pusztulásnak néz elébe a csapat.

A két csapat teljesítményét tüzetesebben taglalva, megállapíthatjuk, hogy az NSC győzelmét okosan, szépen és nyugodtan passzoló csatársorának s az egész csapatot átható nagy lelkesedésének köszönhető: a második félidőben, mikor pedig a "33"-asok voltak frontban, sem csüggedt s adott alkalommal akcióba lépve, offenzívája ellenére is javítani tudta a győzelem arányát.

A közvetlen védelemnek könnyű dolga volt a rendszertelenül dolgozó "33"-as csatársorral szemben. A fedezetsorban Rück dolgozott jól, bár őt a bíró a második félidőben foult miatt kiállította. A csatársor Krammerrel az élen, szemrevaló passzjátékkal dicséretreméltóan dolgozott s minden tagja rászolgált az elismerésre.

A "33"-asok vereségének legfőbb oka Zsák indolens és rossz védése, s Gönner durvasága és kiállítása volt. Zsáknak az első és harmadik gólt feltétlenül ki kellett volna védeni, emellett nemtörődömsége átragadt társaira, s az egész csapat játékának, jellemzőjévé lett, Oláh durva volt, Zloch amikor akart kitűnően dolgozott, az visszahúzódott a komoly küzdelemtől – indolenciából.

A csapatban csupán Boros I. és Vanicsek II. munkája érdemel dicséretet, bár Krammer II. és Szántó is igyekezett. Az NSC góljait Zsiros, Künstler (egyéni lefutásából) Scitz és Ruck (tizenegyesből) lőtték.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
NSC-33FC (Horváth-Zloch-Oláh-Künsztler) Krammer (33FC)
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A marokkói veszedelem A marokkói veszedelem
Marokkóban tejes a felfordulás. Azt jelentik a táviratok, hogy Fezben...
A francia csúcsfegyver A francia csúcsfegyver
Az első világháborúban a leggyakrabban alkalmazott védekező harcmodor...
A felvidéki lakosság tiltakozik a cseh megszállás ellen A felvidéki lakosság tiltakozik a cseh megszállás ellen
Magyarország felvidéki lakossága gyülést tartott vasárnap délután a...
Vasárnap este a pécsi országuton elfogták Kelemen Jánost, az ujpesti rendőr merénylőjét Vasárnap este a pécsi országuton elfogták Kelemen Jánost, az ujpesti...
Az államrendőrség pécsi kapitánysága izgalmas hajssza után...
Bankárkisasszony és földbirtokos idillje Balatonlellétől Bankárkisasszony és földbirtokos idillje Balatonlellétől
Rendkívül bonyolult ügy foglalkoztatja a hatóságokat, amelynek...
Weisz Fülöp előszobájában eltünt Ernei Károly bankvezérigazgató kabátzsebéből pénztárcája 17 millió koronával Weisz Fülöp előszobájában eltünt Ernei Károly bankvezérigazgató...
Érdekes följelentést tett vasárnap délután a főkapitányságon Ernei...
A japán légihaderő az amerikai szárazföld elleni támadásra készül A japán légihaderő az amerikai szárazföld elleni támadásra...
Tazso tábornok, aki a hadügyminisztériumba van beosztva, szombaton...
Házasság négyesben- bonyodalom a kis lakásban Házasság négyesben- bonyodalom a kis lakásban
Francia bohózatokra emlékeztet ez a legujabb budapesti történet....
Dőri Gyula (1864. márc. 28., Budapest – 1918. aug. 2., Budapest) Dőri Gyula (1864. márc. 28., Budapest – 1918. aug. 2.,...
Turista, hegymászó és bankhivatalnok, a Magyar Általános és Hitelbank...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98