Dtum
Login with Facebookk
1920 | December

Film-színház

Miss Napoleon az Omniában. E héten a Cezarina vigjáték-része, a hatodik rész, amelynek Miss Napoleon a címe, kerül az Omnia műsorára. Két hatalmas amerikai lap versengését mutatja be Maud Gregaards szenzációs személye kerül. Megelőzi ezt egy megkapó miliőben játszódó színmű, amelynek Dráma az erdőben a cime s a párisi Gaumont-gyár egyik legsikeresebb idei alkotása. Az előadások 4, 6, 8 órakor kezdődnek. Jegyek Bárdnál is.


A névtelen vár az Urániában. Minden este Jókai regénye. A névtelen vár kerül színre az Uránia-Színházban, egyre fokozódó sikerrel. A művészetnek, az irodalomnak tökéletes érvényesülése a Corvin-gyár alkotása, amelyben XVI. Lajos leányának örökszép története izgalmas fordulatokban s gazdag szépségekben elevenedik meg. Olyan diadala ez a magyar filmművészetnek, amilyenre még nem volt példa. Az Uránia előadása 5, háromnegyed 7 és fél 9 órakor kezdődik.


A vetélytársak a Tivoliban. Nagy olasz sportdráma kerül e héten a Tivoli vásznára, egy izgalmas részletekben bővelkedő, érdekes történet, amelynek cselekményét a sportszenvedély mozgatja. A sport híveinek különös érdeklődését érdemli meg ez a filmalkotás, amelynek címszerepében Ciny, a hirneves olasz drámai színézs mutat be parádés alakítást. Az előadások 4, 6 és 8 órakor kezdődnek.


Porzsolt Kálmán darabja a "Színésznő"eseménye a Corso e heti müsorának. A forrón lüktető drámai cselekmény Mattyasovszky Ilonának és Lukács Pálnak megkapó játéka nyujt alkalmat. Ezt megelőzi Francesca Bertini egyik legnagyobb alakítása, a "Büszkeség"-ben. Az előadások 4, 6 és 8 órakor kezdődnek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98