Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1920 | Március

Olasz katona lelőtt egy angol gyalogost az Ó-utcában

Nemzetközi szerelmi dráma egy magyar nő miatt
(A Hétfői Napló tudósitójától)


Szombaton éjszaka véres esemény játszódott le Budapesten az Ó-utca 12-ős számu ház előtt. Egy olasz bersagliere rálőtt egy fiatal angol katonára és a dráma után eszméletlenül vérébe fagyva maradt a pesti aszfalton a fiatal angol gyalogos.

Az eset előzménye egyszerü és szimpla éjszakai történet. Az Ó-utca egyik éjszakai mulatójában angol katonák szórakoztak néhány leánynyal az Ó és Gróf Zichy Jenő-utca környékéről. A szórakozás a hajnali órákig jókedvü, kicsit hangos mulatozássá nőtte ki magát.

 

A magyar lányok és az angol gyalogosok jókedvü társaságát tizenkét óra tájban néhány olasz bersagliere egészitette ki kedélyes nemzetközi együttessé és ez a mulató társaság az éj folyamán teljesen összebarátkozott.

 

Pezsgőt és kitünő tokajit ittak az Ó-utcai mulatóban, magyar cicerónéik tolmácsolták angol és olasz hódolatukat a hölgyek irányában, ugy hogy félkettő tájban már minden idegen vendégük megtalálta választottját a hölgyek közül. Csak az egyik olasz vendég sértődött meg azon, hogy B. Ella nevü hölgy, akivel tizenkét óra óta együtt mulatott, nem öt, hanem egy fiatal rózsaarcu, kékszemü angol gyalogost választott. Az olasz kifejezést is adott neheztelésének, azonban a nő nem akart lemondani angol gavallérjáról.

 

A társaság hangulatát kissé feszélyezetté tette ez az incidens, ugy, hogy félkettőkor fizettek és elindultak az Ó-utcai mulatóból. Az olasz bersagliere a távozásnál megjegyzést tett az angol katonára és a vele együtt távozó nőre, amire a lovagias angol élesen válaszolt. Az angol és olasz katona közötti összeszólalkozás a mulatóból való távozás után nem szakadt félbe. Az utcán folytatódott a civódás, majd tettlegességre került a sor, aminek hevében az olasz katona előrántotta revolverét és rálött az angolra.

Ijedt sikoltás követte a lövést és az angol az Ó-utca 12-ős számu ház előtt összeesett.

A hirtelen támadt zavarban az éjszakai társaság tagjai szétszaladtak, csak egy angol katona maradt az eszméletlenül fekvő bajtársa mellett. A legközelebbi rendőrőrszem mentőkért telefonált, akik bekötözték az angol katonát és a Rókus-kórházba szállitották.

A Rókusban a fiatal angol irásaiból megállapitották, hogy Cyril Benneit-nek hivják, Kent tartományban 1899-ben született és Troublidge tengernagy kiséretével február elején jött Budapestre. A mentők eszméletlen állapotban hozták be a Rókus-kórházba, ahol megállapitották, hogy haslövést szenvedett, a béléscsatornákat szakitotta keresztül a golyó és csak abban az esetben menthető meg, ha azonnal megoperálják.

Dr. Böhm János ügyeletes orvos azonnal fölhozatta az életveszélyesen sérült 21 éves angol katonát a mütőbe és éjszaka 2 órakor megoperálta. Az operáció kitünően sikerült, a golyót eltávolitották a hasüregből és Cyrill Benettet az első emelet 34. számu kórterembe helyezték el, ahol vasárnap délelőtt már eszméletre tért.

A Rókus-kórházban meglátogatta a Hétfői Napló munkatársa az Ó-utcai szerelmi dráma angol, szenvedő hősét. A 7-es számu ágyban fekszik Cyrill Bennet, két villamos baleset sulyosan sérült áldozata között. Egészséges arcát a fájdalom kicsit elsápasztotta, de azért mosolyogva fekszik a fehér kórágyon. Az orvostól sört kér és aziránt érdeklődik, hogy meddig tartja ágyhoz kötni ez az „ostoba história”. A fiatalon Kentből Pestre került intelligens arcu katona egész elkomorodik, amikor hallja, hogy 14-20 napig ágyban kell maradnia, mozognia sem szabad és legalább két hónapig nem lehet szó sörről. Átkozott és ostoba históriának nevezi az Ó-utcai esetet és megelégedetten mosolyog, amikor értesül, hogy az operáció tulsegitette a veszélyen. Ma délután bajtársai is meglátogatták és ők mesélték el, hogy a heves olasz jelentkezett felsőbb parancsnokságánál a merénylet után.

Az internacionális szerelmi dráma magyar szereplője B. Ella eddig még nem jelentkezett életveszélyesen sérült angol lovagjánál – aki ha fölgyógyul biztosan elviszi hazájába a hidegszivü magyar nők hirét, akikért olasz bersaglierek gyilkossági kisérletet követnek el az internacionális Budapesten 1920-ban az Ó-utcában.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


HIRDETÉS
Cikk-ajánló
Most, hogy Tisza árterülete napról-napra apad, bontakozik csak ki a háromnapos árviz pusztitása! Most, hogy Tisza árterülete napról-napra apad, bontakozik csak ki a...
Tokaj alsó részét, leginkább a szegénység utcáit borította el az...
Sikkasztó adópénztáros Sikkasztó adópénztáros
A szegszárdi királyi ügyészség a napokban letartóztatta Lindtner...
Haj és növény Haj és növény
Az emberi haj szálait előszeretettel hasonítják a növényhez. Ez a...
Népipari kiállítás. Népipari kiállítás.
Az Országos Magyar Bokréta Szövetség a Nemzeti Szalónban népipari...
A „Gyurkovics lányok” Ma a legnagyobb siker Svédországban A „Gyurkovics lányok” Ma a legnagyobb siker...
Svédország második legnagyobb városában, Göteborgban, a főváros...
A Devizaközpont megszünteti a külkereskedelmet A Devizaközpont megszünteti a külkereskedelmet
Koronánk gyors leromlása megzavarta a pénzügyi kormányzat csendes...
Az időmérés mai módja és eszközei, a  kvarcóra diadala Az időmérés mai módja és eszközei, a kvarcóra diadala
A másik időskála a Föld súlypontmozgásán alapszik. Megfigyelésekből a...
Labdarugás: Szemle Labdarugás: Szemle
A botránykrónika ismét gazdagabb lett egy durva, botrányos...
Budapest, 1943… óh! Budapest, 1943… óh!
Reggel 6- tól éjjel ˝ 12 – ig mindenki szabadon használhatja a...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98