Dtum
Login with Facebookk
1921 | Március

Vádak egy milliomos fakereskedő ellen

Emlékezetes még a Hevesi fakereskedő cég által elkövetett nagyszabásu csalás, amely abban állott, hogy a cég fára és kőszénre többektől nagyobb összegű előleget vett föl s a szállításokat nem teljesítette. Most egy másik és pedig Brummel Lipót Erzsébet-körut 29. szám alatt lakó fakereskedő ellen tettek feljelentéseket, mert Brummel is előlegeket vett föl és szállítási kötelezettségének nem tett eleget olyan értelemben, ahogy a megrendelőkkel megállapodott.


A följelentők közt van Pesti Alfréd kereskedelmi tanácsos, egy hirdetési vállalat igazgatója. Szotczauer Irén, Schwartz József és társa cég. Ellinger Béla és társa, a Gép- és Fémárugyár Általános részvénytársaság, valamint még mások is.


Brummel a nyomozás során a károsultak egy részét kielégítette, ugy hogy ezek a panaszokat visszavonták. A többi följelentés ügyében azonban a rendőrség a lefolytatott nyomozás után áttette az iratokat az ügyészségre, mely indítványt tett a vizsgálat folytatására, annál is inkább, mert időközben ujabb feljelentéseket adtak be Brummel ellen.


Brummelt a budapesti kereskedő világban eléggé jól ismerik s az a hír van elterjedve róla, hogy Jugoszláviában nagy erdőségei vannak, amelyek dinárokban milliókat érnek. Ezt a vagyont konjunkturák kihasználásával szerezte volna és meglepőnek tartják, hogy ily nagy vagyon mellett aránylag ilyen csekély összegekkel károsított meg egyeseket.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98