Dtum
Login with Facebookk
1921 | November

Reismann gyilkosait több gyilkosággal gyanusitják

Uj nyomon Boros István igazgató gyilkosai után – Körözik Dóasi Molnár Pált


- A Hétfői Napló tudósítójától.-


Ma délelőtt folytatták Reissmann Jakab gyilkosainak Kovács Tivadar és fivérei kihallgatását. Kovácsék állhatatosan tagadnak.


Teljes ártatlanságukat hangoztatják, és a bizonyitékokra vonatkozólag azzal a kifogással élnek, hogy hozzájuk hasonló testvér-trioval tévesztik össze őket.


Meg is neveztek három fivért, akiket a rendőrség felkutatott, de kiderült, hogy a kérdéses időben nem is tartózkodtak az ország területén. Mayer János detektivfőfelügyelő Kovács Kornél és Tivadar lakásán megejtett házkutatás alkalmával olyan nyomokat talált, melyekből kivilágzik, hogy Kovácsék más büntényben is részesek. A megfoghatatlan rejtélyeséggel meggyilkolt Boros István igazgató ügyében uj nyomokra bukkant a rendőrség.


Emlékezetes még, hogy Boros Istvánt a Gelb M. és Fiai Lipót-köruti butorgyáros cég igazgatóját Nagytéténynél a fürdő közelében a Dunában egy karóhoz kötve találták holtan. A parton volt az igazgató kalapja, rajta Boros bucsulevele.


A most felfedezett nyomok szerint a Kovács fivérek ellen sulyos gyanú merült fel.


A rendőrség körözőlevelet adott ki Dosai Molnár Pál ellen, aki Reismannt a lakásáról azzal csalta el, hogy zongorát fog eladni neki.


Feller Istvánnét, a meggyilkolt Reismann házvezetőnőjét ma ujból kihallgatták.


Fellerné fentartotta eddigi vallomásait és határozottan felismeri Kovácsékban azokat, akik mint „detektivek”, Reismann távozása után „házkutatást tartottak” és a Wertheim kasszából elvitték az értékeket.


A rendőrség egyébként most Kovácsék előélete után kutat, mert valószinű hogy azt a tőkét, mellyel a fivérek birtokot akartak vásárolni, nem igaz uton szerezték. A rendőrség erélyes nyomozást folytat Reismann holttestének felkutatása iránt, azonban azt mindezidáig nem sikerült megtalálni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98