Dtum
Login with Facebookk
1921 | Október

Letartóztatták a Népszinház-utcai revolveres támadókat

Letartóztatták a Népszinház-utcai revolveres támadókat


Vasárnap délelőtt ujból kihallgatták a rendőrségen a Népszinház-utcai revolveres támadókat, akik azt vallották, hogy két támadójuk már a Conti-utcai vendéglőből kimenet életveszélyesen megfenyegette őket. Rövid szóváltás után, hogy minden további incidenst kikerüljenek, bérkocsit vettek és a Népszinház-utca irányába elhajtottak. A Népszinház-utca és Aggtelek-utca sarkán támadóik utolérték őket és ki akarták huzni a kocsiból, mire Mérei Hugó és Szigethy Lajos önvédelemből a nagy izgatottságban hirtelen előkapták revolvereiket és a támadók felé lőttek. Igy történt aztán, hogy a sötétben Mérei Hugó revolvergolyója véletlenül Kovács István bérkocsissegédet halálosan megsebesitette.


Ezzel szemben a szemtanuk vallomása szerint Méreiék már a Conti-utcában teljesen lerészegedett állapotban voltak, egész fellépésük és viselkedésük fenyegető jellegü volt az összegyült emberekkel szemben, sőt még mikor a bérkocsiba beültek, hátrafordulva többször megfenyegették az utánuk jövő embereket. A merénylet szinhelyén egy-két szó elhangzása után azonnal előrerántották revolvereiket anélkül, hogy erre szükség lett volna.


A terhelő vallomások alapján Mérei Hugó fakereskedőt és Szigethy Lajos hivatalnokot letartóztatták, Ziar József zenészt pedig, akinek a revolveres támadásban szerepe nem volt, szabadon bocsájtotta a rendőrség.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98