Dtum
Login with Facebookk
1922 | December

Bezárták a Royalista-Clubot

Hajnalban hazárd játékon érték a tagokat a detektivek.
Razzia a Magyar Királyság Pártjának körhelyiségében.

A Hétfői Napló tudósítójától.

 

A rendőrség elhatározta, hogy azokat a klubhelyiségeket, ahol a hivatalos záróra után hazárdjátékok folynak, megrendszabályozza. Egy névtelen levél figyelmessé tette a főkapitányságot, hogy a Magyar Királyság Pártjában nagy játékok folynak. A Royalista Klub piuka-jövedelmét annakidején egy társaság vette bérbe, amelynek tagjai hetekkel ezelőtt kiváltak a klubból és ezzel a nagy játék megszünt.


Azóta a klubban több ízben jelentek meg a rendőrség emberei, minthogy azonban kártyázó társaságot nem találtak, a klub bérlőjét figyelmeztették, hogy a zárórát tartsa be. Tegnap éjszaka három órakor ismét megjelentek a detektivek Bak Sándor detektivfelügyelő és Róna felügyelő vezetésével, ezúttal azonban a klub nagytermében hazárd játékot játszó társaságot találtak.


A detektivek megjelenése természetesen nagy feltünést keltett az ott tartózkodó tagok között, akiknek a neveit följegyezték és valamennyien csak igazoltatásuk után hagyhatták el a klub helyiségét. A detektívek lefoglalták a bankban talált 140.000 koronát és a játékosok előtt levő jetonokat.


A razzia alkalmával a klubban közel harminc tagot találtak, akik ellen tiltott szerencsejáték miatt megindítják az eljárást. Ugyancsak eljárás indul még a klubhelyiség bérlője ellen. Mielőtt a rendőrség emberei a Royalista Klubbot lehagyták volna, a játékszobákat lepecsételték.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98