Dtum
Login with Facebookk
1922 | Március

UTE – FTC 2:2 (2:1)

Népszigeti pálya – 6000 néző - Bíró: Iváncsics Mihály.
A bajnokság második és harmadik helyén álló két csapat mérkőzése nagy izgalmakat ígért, főleg abból a szempontból, hogy az FTC-nek sikerül-e legyűrni újpesti riválisát és így megtartani az MTK-éval egyező pontszámát?

A zöld-fehéreknek azonban csak döntetlen eredményt sikerült elérniük a kiegyenlítő gól óriási záporesőben az utolsó percekben esett és ilyen körülmények közt most már nem csupán gólaránnyal, hanem egy pont differenciával állanak az MTK mögött a második helyen.

A játék az FTC támadásával kezdődött és alig néhány perc után Tóth kornerét Pataki befejeli. A gól után az FTC támad, de Nikolsburger, majd Schwarz félrelő. Az UTE ellentámadása sikerrel jár. Paulusz centerez és Schaller fejesét Csajka a kapuba ejti.

Ezután közel húsz percig eredménytelenül hullámzik a játék. Nikolsburger kapufát lő, Pataki pedig jó helyzetben kapumellé helyezi a labdát. De az UTE-t ismét szerencse éri: Fogl II. szabadrúgást Priboj a kapu felé irányítja és a földön guruló falsos labda Csajka lába mellett jut a hálóba.

A második félidőben mindenki erős FTC támadásokat vár, ehelyett azonban az UTE kerekedik felül, de gólt nem tud rúgni. Az FTC csatárjátéka ekkor, színtelenebb, Pataki is megsérül és helyet cserél Tóthtal. Az UTE a hazai közönség lelkes biztatása mellett folytatja az akciót, az óramutató azonban minden eredmény nélkül halad tova.

Negyedórával a mérkőzés vége előtt, amikor még mindig a UTE vezet 2:1 arányban, hatalmas, széllel kísért záporeső indult meg, amely a játékteret percek alatt víztengerré változtatja. A zöldfehérek az esőben megkapóan szép harcot indítanak a kiegyenlítésért.

A játékosok minden erejüket latba vetik, elesnek, fölbuknak, de továbbrohannak és ebben a gigászi küzdelemben az UTE alul marad: Schwarz megkapja a labdát és néhány játékos kicselezése után mintegy 20 méterről lapos védhetetlen gólt lő. Klein elveti magát, de a labda a kapufáról a hálóba pattan.

Az FTC ezután továbbra is erősen támad és ha még tíz perc állana a rendelkezésére, a győzelmet is megszerezné, az idő azonban eltelt és Ivancsics bőrig ázottan és látható megelégedéssel lefújta a meccset. Érdekes, hogy amikor az eső a legjavában zuhogott és az UTE még vezetett. Fogl II. a meccs félbeszakítására kérte a bírót, Ivancsics elutasította a kérelmet és így az UTE-nak bekellett „fogadnia” a kiegyenlítő gólt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az UTE footballcsapata A FTC footballcsapata
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98