Dtum
Login with Facebookk
1921 | Október

MTK – FTC 2:0 (1:0)

Üllői-úti pálya. – 30.000 néző. – Bíró: Spearing István.
A legjobb márka volt mindig az MTK – FTC bajnoki mérkőzése. A közönségnek az érdeklődése a két csapatnak találkozása körül csúcsosodott ki s az MTK – FTC mérkőzések nemcsak labdarugó sportunk technikai fejlődésének az útját jelzik, de hőmérőként mutatják a futball térhódításának a fokát is. A mai mérkőzés az érdeklődés higanyoszlopának újabb emelkedését mutatta.

Mély csöng borul a nézőtérségre, amikor fölállnak a csapatok. Az MTK együtt van, nincsenek meglepetések. Mandl és Guttmann II. hiányzik ugyan, de távolmaradásukat előre is tudja mindenki. A meglepetés erejével hat ellenben, hogy az FTC csapatában Wiener II. foglalja el a jobbszélső helyét. Erős tempóban indul a játék, szép fejesek tarkítják a küzdelmet, stílus azonban nem tud kialakulni egyik részen sem.

FTC kezd nap ellen s rövidesen az MTK ellen foult miatt szabadrúgást ítél a bíró. Közvetlenül ezután Nyúl miatt jut szabadrúgáshoz az FTC. A kapuig előre rúgott labda Kropacsek zsákmánya. Braun középreadása Opatához jut, a bíró azonban erős rámenés miatt megakasztja a további akciót. Szabó elgáncsolja Orthot. A bíró, aki szigorúan ügyel arra, hogy a játék ne durvuljon el, sokszor használja fütyülőjét.

MTK általában erősen rámenő játékot folytat és a szabadrúgások nagyobb részét a bajnokcsapat provokálja. MTK támadását Schlosser vezeti, a centerezett labdáját Molnár a kapu mellé fejeli. Majd FTC mozog az MTK térfelén, Tóth lövését Kropacsek fogja. Orth szemet gyönyörködtető trükk után Schlosszerhez passzolja a labdát, amely azonban kihasználatlanul a kapu mellett gurul el. Obitz foultolja Nyúlt, Opata revansot vesz Szabón.

Hungler a 16-os vonal közelében handset vét. A szebedrúgás a kapu mellé kerül. Az FTC vezet támadást, a Wiener által centerezett labdára többen futnak rá, Kropacsek azonban a rumliból biztosan halássza ki a labdát. Az MTK veszi át a támadó szerepét, Braun befejező akciója azonban eredménytelen.

Molnár szökteti Opatát, aki nagy lendülettel a földön fekvő Csajkára fut és kis híja, hogy arcába nem rúg. Az incidens Takácsot annyira felbőszíti, hogy neki akar rohanni Opatának, s csak játékostársainak sikerült őt a tettlegességtől visszatartani. A 22. percben az MTK kornert ér el. és Molnár fordulásból lőtt labdája a kapu mellé jut.

Nikolsburger kiadott labdáját Wiener lövi Kropacsek kezébe. Schlosszer – Orth – Braun szép összjátéka eredménytelen marad. Takács foultolja Schlosszert. A 31. percben MTK kornert vét. Az MTK tüzesebb támadásba kezd és a 39. percben Orth Braunnak adja a szélre a labdát. Molnár elfoghatta volna a labdát, de helyesen Braunnak engedi át, Braun habozás nélkül visszaadja Molnárnak, aki a labdát a kapu jobb sarkába helyezi. (1:0)

A második félidőben Nikolsburger helyet cserél Wienerrel és Tóth megy összekötőbe. MTK támad és Molnár lövését Csajka rávetéssel a kapu vonalon fogja el. Az MTK tovább viszi a támadó szerepét és Braun éles lövését Csajka menti. Szabó handset vét közvetlenül a 16-os vonal előtt. Orth a kapu mellé lő.

A 7. percben Orth kiszökik a hátvédek közül, Hungler a 6-os vonalig követi és ott elfoultolja, azonban nem tudja megakadályozni, hogy esésben lévő Orth a labdát a kapu jobb sarkába ne plasszírozza. (2:0)

Az FTC erősen összeszedi magát, egymásután több támadást vezet az MTK-kapura, Tóth és Wiener lövései azonban a kapu fölé és mellé kerülnek. A majdnem a kapu vonaláig futó Braunt Hungler elgáncsolja. A megítélt 11-est Molnár a kapu mellé lövi.

Váltakozó játék. Molnár lefutása kornert eredményez. Nikolsburger lövéseit Kropacsek teszi ártalmatlanná. Orth kétszer is jut lövőhelyzetbe. Az egyik labdát Csajka kivédi, a másik arasznyira a kapu fölé jut. Braun hosszú éles lövését Csajka szépen parírozza. A játék tempója erősen alábbhagy.

A fáradság jelei különösen az FTC-nél mutatkoznak. Takács elgáncsolja Orthot. Opata egy méterrel a kapu előtt egy biztosnak látszó gólhelyzetet kiaknázatlanul hagy. Az utolsó támadást Schlosszer révén az MTK vezeti. Centerezett labdáját Csajka fogja.

MTK: Kropacsek – Feldmann, Senkey – Kertész II., Nyúl, Vágó – Braun, Molnár, Orth, Opata, Schlosszer
FTC: Csajka – Takács, Hungler II. – Szabó, Obitz, Blum – Wiener II., Schwarz, Pataki, Nikolsburg, Tóth

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
FTC - MTK Kropacsek nehéz helyzetben ment FTC - MTK A nagy tribün 25 ezer főnyi közönséggel
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Csillagászati krónika
A Faye-féle üstököst a bergedorfi csillagvizsgálón az 1 méteres...
Törvényjavaslat a budapesti munkáslakásokról Törvényjavaslat a budapesti munkáslakásokról
Wekerle miniszterelnök a képviselőház jun. 15-iki ülésén...
Bogdanovics patriarka öngyilkos Bogdanovics patriarka öngyilkos
Olyan szerb körökben, melyek egyházpolitikai tekintetben ellenfelei...
Az MTK Németországban Az MTK Németországban
Az MTK Bécsből hosszabb németországi túrára indult. Első útja...
A bájos idegen A bájos idegen
Egy vidéki város pályaudvarán játszódott le az első jelenet. Az...
Ami árt az idegenforgalomnak Ami árt az idegenforgalomnak
Sok szó esett már arról, hogy mi használ az idegenforgalomnak. Minap...
Az Álmosvölgy legendája Az Álmosvölgy legendája
Egy operett cím - ennyi talán az egész, amit nálunk tudnak róla. A...
Hidvéghy majdnem rekordot ért el az 5000 m-es versenyen Hidvéghy majdnem rekordot ért el az 5000 m-es versenyen
Vasárnap reggel gyorskorcsolyázó háziversenyt rendeztek a műjégen. Az...
Bankett a Kék Szarvasban Bankett a Kék Szarvasban
Egyenetlen szerkezetű és hatású darab, de van belső színvonala a...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98