Dtum
Login with Facebookk
1921 | Október

MTK – FTC 2:0 (1:0)

Üllői-úti pálya. – 30.000 néző. – Bíró: Spearing István.
A legjobb márka volt mindig az MTK – FTC bajnoki mérkőzése. A közönségnek az érdeklődése a két csapatnak találkozása körül csúcsosodott ki s az MTK – FTC mérkőzések nemcsak labdarugó sportunk technikai fejlődésének az útját jelzik, de hőmérőként mutatják a futball térhódításának a fokát is. A mai mérkőzés az érdeklődés higanyoszlopának újabb emelkedését mutatta.

Mély csöng borul a nézőtérségre, amikor fölállnak a csapatok. Az MTK együtt van, nincsenek meglepetések. Mandl és Guttmann II. hiányzik ugyan, de távolmaradásukat előre is tudja mindenki. A meglepetés erejével hat ellenben, hogy az FTC csapatában Wiener II. foglalja el a jobbszélső helyét. Erős tempóban indul a játék, szép fejesek tarkítják a küzdelmet, stílus azonban nem tud kialakulni egyik részen sem.

FTC kezd nap ellen s rövidesen az MTK ellen foult miatt szabadrúgást ítél a bíró. Közvetlenül ezután Nyúl miatt jut szabadrúgáshoz az FTC. A kapuig előre rúgott labda Kropacsek zsákmánya. Braun középreadása Opatához jut, a bíró azonban erős rámenés miatt megakasztja a további akciót. Szabó elgáncsolja Orthot. A bíró, aki szigorúan ügyel arra, hogy a játék ne durvuljon el, sokszor használja fütyülőjét.

MTK általában erősen rámenő játékot folytat és a szabadrúgások nagyobb részét a bajnokcsapat provokálja. MTK támadását Schlosser vezeti, a centerezett labdáját Molnár a kapu mellé fejeli. Majd FTC mozog az MTK térfelén, Tóth lövését Kropacsek fogja. Orth szemet gyönyörködtető trükk után Schlosszerhez passzolja a labdát, amely azonban kihasználatlanul a kapu mellett gurul el. Obitz foultolja Nyúlt, Opata revansot vesz Szabón.

Hungler a 16-os vonal közelében handset vét. A szebedrúgás a kapu mellé kerül. Az FTC vezet támadást, a Wiener által centerezett labdára többen futnak rá, Kropacsek azonban a rumliból biztosan halássza ki a labdát. Az MTK veszi át a támadó szerepét, Braun befejező akciója azonban eredménytelen.

Molnár szökteti Opatát, aki nagy lendülettel a földön fekvő Csajkára fut és kis híja, hogy arcába nem rúg. Az incidens Takácsot annyira felbőszíti, hogy neki akar rohanni Opatának, s csak játékostársainak sikerült őt a tettlegességtől visszatartani. A 22. percben az MTK kornert ér el. és Molnár fordulásból lőtt labdája a kapu mellé jut.

Nikolsburger kiadott labdáját Wiener lövi Kropacsek kezébe. Schlosszer – Orth – Braun szép összjátéka eredménytelen marad. Takács foultolja Schlosszert. A 31. percben MTK kornert vét. Az MTK tüzesebb támadásba kezd és a 39. percben Orth Braunnak adja a szélre a labdát. Molnár elfoghatta volna a labdát, de helyesen Braunnak engedi át, Braun habozás nélkül visszaadja Molnárnak, aki a labdát a kapu jobb sarkába helyezi. (1:0)

A második félidőben Nikolsburger helyet cserél Wienerrel és Tóth megy összekötőbe. MTK támad és Molnár lövését Csajka rávetéssel a kapu vonalon fogja el. Az MTK tovább viszi a támadó szerepét és Braun éles lövését Csajka menti. Szabó handset vét közvetlenül a 16-os vonal előtt. Orth a kapu mellé lő.

A 7. percben Orth kiszökik a hátvédek közül, Hungler a 6-os vonalig követi és ott elfoultolja, azonban nem tudja megakadályozni, hogy esésben lévő Orth a labdát a kapu jobb sarkába ne plasszírozza. (2:0)

Az FTC erősen összeszedi magát, egymásután több támadást vezet az MTK-kapura, Tóth és Wiener lövései azonban a kapu fölé és mellé kerülnek. A majdnem a kapu vonaláig futó Braunt Hungler elgáncsolja. A megítélt 11-est Molnár a kapu mellé lövi.

Váltakozó játék. Molnár lefutása kornert eredményez. Nikolsburger lövéseit Kropacsek teszi ártalmatlanná. Orth kétszer is jut lövőhelyzetbe. Az egyik labdát Csajka kivédi, a másik arasznyira a kapu fölé jut. Braun hosszú éles lövését Csajka szépen parírozza. A játék tempója erősen alábbhagy.

A fáradság jelei különösen az FTC-nél mutatkoznak. Takács elgáncsolja Orthot. Opata egy méterrel a kapu előtt egy biztosnak látszó gólhelyzetet kiaknázatlanul hagy. Az utolsó támadást Schlosszer révén az MTK vezeti. Centerezett labdáját Csajka fogja.

MTK: Kropacsek – Feldmann, Senkey – Kertész II., Nyúl, Vágó – Braun, Molnár, Orth, Opata, Schlosszer
FTC: Csajka – Takács, Hungler II. – Szabó, Obitz, Blum – Wiener II., Schwarz, Pataki, Nikolsburg, Tóth

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
FTC - MTK Kropacsek nehéz helyzetben ment FTC - MTK A nagy tribün 25 ezer főnyi közönséggel
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98