Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1923 | Július

Az FTC győzelme Barcelonában

Vízipóló: FTC – NC Barcelona 6:3 (2:1)

Horváth, Machán, Nádas, Keserű, Wenk, Fazekas, Vértesi:
Conells, Baste, Tussel, F. Gilart, Puig. L. Gilbert, Fontanét összeállítású két csapat állt fel a küzdelemre, amely igen nagy vehemenciával folyt le.

Erős iram volt mindvégig, a spanyol csapat jól bírta és éppen a mieink voltak azok, akik átvették a tempót és fokozták azt, amelyet végül délszaki ellenfelünk nem tudott ellensúlyozni.

Wenk és Fazekas jól ismert játéka itt is ellenállhatatlan volt, Keserű egy árnyalattal gyengébb volt a szokottnál, Wrabel, Nádas megtették azt, amit vártunk tőlük, Machán helyezkedése kívánni valót hagy maga után, Horvát egy-két labdát szépen fogott, de viszont védhetett volna egy-két labdát.

A spanyol csapatnak két klasszis embere van: a jobbszélső és a kapus. A szélső vehemens, csodás kéztechnikával, jobbal és ballal egyaránt lő és a még nálunk nem látott lábbal való lövést forszírozza. Lőtt is kétszer így, közvetlen kapu fölé, hihetetlen erővel. Egyébként a spanyol gólokat ő lőtte.

Kapusuk kitűnően véd. Nem hiába hasonlítják őt össze Zamorrával és Plattkóval. Szinte térdig emelkedik ki a vízből, a feje a kapufát üti. Elvetései azt a látszatot keltik, hogy talajról ugrik fel. (Holott a víz 3 méter mély.) Volt egy elvetése, amely mindannyiunkat frappírozott. Közelről kellett neki lőni, mert hosszú labda egy sem ment be, azt biztos zsákmányul ejtette.

Az első félidő spanyol támadással indul, utána magyar támadás és Wenk gólt lő. A bíró nem adja meg, Wenk ismét lő, bíró megadja (1:0), s ezt már érvényesnek találja a bíró is, aki a gól után Machánt átnyúlásért kiállítja.

A hendikep ellenére is mi lőjük, Fazekas jól irányított saroklövéséből a második gólt is (2:0). Erős támadás következik, amelyből gól születik (2:0). Meg-megújuló spanyol támadás, minden pillanatban várható a kiegyenlítés, de csapatunk sikerrel küzd. Minden kiadott labda Keserűé.

A második félidő tizenötödik másodpercében Keserűt faultolják, a szabaddobást Wenk kapja, lövi, de a kapus fogja. Fazekast biztos helyzetben faultolják. Keserű, Wenk, Fazekas nagyszerű összjátékát a közönség viharosan megtapsolja. Wenk lövést imitál, a kapus egészen mellé ugrik, de a másik sarokban van már a labda. (3:1).

Kezdés után hátvédé a labda, kiadja Keserű Wenkhez, ez Fazekashoz passzol és megvan a gyönyörűen helyezett negyedik gól (4:1), majd Wenk lövi Fazekas leadásából az ötödiket (5:1)

Ekkor megújuló spanyol támadás. Wrahelt faultolják, mégis ellenünk a szabaddobás, amelyből a veszélyes spanyol szélső kapja a labdát. Leúszik és szélről, bár Nádas és Horváth nyomják, a kapuba helyezi a labdát. (5:2).

Kezdés után Machan egyedül leúszik, de lövését kornerre védi a kapus. Korner nélkül folytatódik a játék. A hátvéd által hosszan adott labdát spanyol jobbszélső hatalmas lövéssel góllá értékesíti. (5:3)

A diktált iramot a mieink megfeszített erővel veszik át. Keserű II. egyedül leúszik, Wrabel lövését kapus könnyen fogja. Szélső lábbal lőtt labdája kapu fölött süvít el. Wenk kapufát lő. Fazekas hajszálnyira a kapu mellé helyezi a labdát. Wrabel passzol Wenknek, aki leúszik és megismétlődik a harmadik gól esete (6:3). Vége a mérkőzésnek. Csapatunkat a közönség lelkesen ünnepelte.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Rendes román csapatok lépték át az erdélyi határt Rendes román csapatok lépték át az erdélyi határt
Az északnyugati határvidéken a már ismertetett helyeken kívül a mai...
A beteg szegények orvosi ápolásáról A beteg szegények orvosi ápolásáról
Mult heti számunkban hirül adtuk, hogy a 33-as országos bizottság...
Lamarck (1744 aug. 1 – 1829 dec. 18.) 3. rész Lamarck (1744 aug. 1 – 1829 dec. 18.) 3. rész
Lamarcot a természettudományok minden ága érdekelte. Jean Jacques...
A kis hintáslány hintácskája, avagy: mégsem lesz grófné a kis vörös szubrettből A kis hintáslány hintácskája, avagy: mégsem lesz grófné a kis vörös...
Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja, nem mind arany, ami...
Kis magyarok Kis magyarok
Ha átnézem a vasárnapi újságokat, okvetlen fellapozom a...
Ciano és Sztojadinovics tanácskozása Ciano és Sztojadinovics tanácskozása
Az óhitű karácsonyi ünnepek ellenére Ciano gróf külügyminiszter...
A takarékbetéti könyvek kifizetése A takarékbetéti könyvek kifizetése
A takarékpénztáraknak, mint a közjólét előmozditására hivatott...
A newyorki leányok üdülőtelepen A newyorki leányok üdülőtelepen
Newyorkban tudvalevőleg a nyári évszakban szinte tropikus hőség...
A tengeri hullám magassága A tengeri hullám magassága
A washingtoni hidrográfiai intézet érdekes kisérletet végzett az...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98