Dtum
Login with Facebookk
1924 | Augusztus

A belügyminiszter rendeletére a rendőrség az egész országban leánykereskedők után kutat

Bécsből Mararoszágba jöttek a los-angelesi lélekkufárok?

Néhány héttel ezelőtt az a hír járta be a sajtót, hogy a Budapesten és a nagyobb vidéki városokban feltűnt kínaiak tulajdonképpen leánykereskedelemmel foglalkoznak. Ezt a hírt azonban rövidesen megcáfolták a Hetényi Imre dr. főkapitányhelyettes hivatalosan, kijelentette, hogy a kínaiak, amint azt a rendőri megfigyelés megállapította, nem lélekkufárok, hanem becsületes kereskedők, akiknek éppen ezért meghosszabbíttatta tartózkodási engedélyüket.


A leánykereskedők után való nyomozás, ezzel azonban nem szűnt meg, sőt nagyobb méreteket öltött. A Hétfői Napló értesülése szerint ugyanis a belügyminiszter utasította a kerületi főkapitányságokat, hogy nyomozzanak a Bécsből állítólag Magyarországba szivárgott leánykereskedők után.


A belügyminiszter e rendeletével kapcsolatban a Hétfői Napló munkatársa kérdést intézett illetékes helyen, ahonnan a következő felvilágosítást kapta:


- A belügyminisztériumba olyan értesülések érkeztek, hogy Bécsben igen veszedelmes üzleteket folytatnak a külföldi leánykereskedők, akik most, hogy az ottani rendőrigazgatóság fokozott ellenőrzést gyakorol, Magyarország felé gravitálnak. A leánykereskedők, akik egyébként egész Európát behálózzák, főként Los-Angelesból valók s Európában nap-nap mellett szedik szerencsétlen áldozataikat.


- eddig még nem tapasztaltuk, hogy nálunk is megkezdték működésüket, de kétségtelen, hogy nem árt az elővigyázatosság, amellyel elejét lehet venni az esetleges első kísérletezésüknek. Ezt célozza a belügyminiszter rendelete, mely arra utasítja a kerületi főkapitányságokat, elsősorban természetesen a budapestit, hogy fokozott figyelemmel kísérjék mindazokat az idegeneket, akikről feltehető, hogy leánykereskedelemmel akarnak magyar földön is foglalkozni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98