Dtum
Login with Facebookk
1924 | Január

Négymilliót csalt ki egy kuruzsló

Egy hiszékeny óvónő kalandja

 

Egy székesfővárosi óvónő feljelentésére egy szélhámos kuruzslónő után kutat a rendőrség, aki kuruzslás cimén többmillió korona értéket csalt ki a hiszékeny óvónőtől, azután eltűnt a fővárosból.
Az Andrássy Út. 78. számú házban lakik Udvary Judith óvónő, aki hosszabb idő óta súlyos betegségben szenved. Betegsége gyógyítására már mindent megpróbált. Végigjárta már az összes klinikát, az összes, az ő betegségében specialista orvosokat, de semmi sem hozta meg a gyógyulást. Az óvónő már minden reményről letett, amikor egyszer egy régi dajkája látogatta meg, akivel évekkel ezelőtt ugyanabban az óvodában volt beosztva. Az óvónő e régi ismerősnek bizalmasan elbeszélte baját, a dajka azonban megvigasztalta, hogy tud egy csudadoktort, aki már igen sok ilyen betegséget meggyógyított.


Udvary Judith kapva kapott a dajka ajánlatán és kérte őt, hogy minél előbb ismertesse meg a csudadoktorral. Néhány nap mulva a dajka egy harmincöt év körüli nővel jelent meg az óvónő lakásán és bemutatta a nőt, aki csudálatos szerekkel és ráolvasással tud gyógyítnai. A kuruzslónő azonnal munkához látott. Alaposan megvizsgálta a beteget, mindenféle kuruzsló szót mormogott, majd kijelentette, hogy hét-nyolcszázezer koronára lenne szüksége, mert ennyibe kerül a csudafüveknek és balzsamoknak beszerzése, amiket vidéken és Budán lakó öreg és tapasztalt javasasszonyok készítenek.

 

A hiszékeny óvónő át is adta a kért összeget. Két nap mulva a kuruzslónő füvekkel és kenőcsökkel megrakodva tért vissza és elsötétített szobában hozzálátott a gyógyításhoz. A rendelés után kijelentette, hogy minden legjobban halad előre, csak még az van hátra, hogy az óvónő összes ékszereit amit a testén szokott hordani, megbűvölteti egy budai javasasszonnyal. Az óvónő ebbe is belement és a kuruzslónő előírása szerint ékszereit, melyek körülbelül három millió korona értéket képviseltek, egy vászonzacskóba varta be és átadta a kuruzslónőnek. Az asszony a zacskót magához vette azzal, hogy két nap mulva visszajön a megbűvölt ékszerekkel és akkor a gyógyulás néhány nap alatt bekövetkezik.


Az óvónő izgatottan várta a napokat. Azonban két nap helyett három, négy, sőt nyolc nap telt el, de a kuruzslónő csak nem jött vissza az ékszerekkel. Udvary Judith ekkor észbekapott és a rendőrségre sietett, ahol feljelentést tett a csaló kuruzslónő ellen. A rendőrség azonnal megindította a nyomozást, amit igen megnehezített az a körülmény, hogy Udvary Judith csak nyolc nappal a kuruzslónő eltünése után tett csak feljelentést és így annak elég ideje volt eltűnni a főváros területéről.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98