Dtum
Login with Facebookk
1925 | Február

Fenyeget a körözött britanniás

Kmetty Károly Milanóban van – Szeretné, ha a fascisták magyar állampolgárokat büntetnének érte


Kmetty Károly volt britanniás elleni bűnügyben a budapesti rendőrség megállapította, hogy Kmetty Károly, akit gyilkosság és zsarolás miatt köröznek, Milanóban tartózkodik és egy szerszámgyárban dolgozik. A kiadatási eljárás dolgában megindultak a tárgyalások.


Egy budapesti fajvédő lapban megjelent egy milanói távirat, amelyet állítólag Kmetty Károly adott volna fel és melyben értesíti a lapot, hogy a ő a milanói fascisták védelme alatt áll és az ellene indított hajsza arra birta a fascistákat, hogy más magyar állampolgárokkal szemben retorziós eszközöket vegyenek igénybe.


A budapesti rendőrség kétségbevonja e távirat hitelességét, mert az olasz fascisták tartózkodnak attól, hogy más állam belügyeibe beleavatkozzanak. Kmetty Károlynak egyik-másik volt terroristatársa egyideig ugy állította be a dolgot, mintha Kmetty még mindig itt tartózkodna, de be van bizonyítva, hogy Kmetty több, mint egy esztendő óta távol van az országtól és örül, ha vele többet nem foglalkozhatnak.


A Fényes László elleni fenyegetéseket oly egyének tették, akiknek érdekében áll, hogy a Kmetty-ügyet a feledés homálya borítsa, mert a Kmetty-üggyel kapcsolatban eme arátoknak bűnügyei szintén felszínre kerülhetnek. A rendőrség a nyomozást kiterjesztette azokra az egyénekre is, akik Kmetty nevében félrevezették a hatóságokat és a nyilvánosságot.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98