Dtum
Login with Facebookk
1925 | Február

Léderer Gusztávné rendőri felügyelet alatt állott Bécsben

A budapesti főkapitányság ma ujabb jelentéseket kapott a bécsi rendőrigazgatóságtól, melyben közli, hogy az ottani rendőrségen megjelent egy tanu, aki érdekes adatokat szolgáltatott Schwartz Mici előéletére vonatkozóan. Elmondotta, hogy a sok vihart látott bécsi és pozsonyi kasszírnő, később tiroli álbárónő, már gyermekkorában sem mutatott valami erős jellembeli tulajdonságokat.


Tizenhárom éves korában cseléd volt egy előkelő bécsi házban, de onnan apró lopások miatt rövidesen kidobták, majd törzslátogatója lett a bécsi lebujkocsmáknak, apacstangóknak, naponta kijárt a Páterbe, hol kezdetét vette az igazi züllése. Fiatal korában bűnbe esett, a gyereket a lelencházba adta.

Egy alkalommal a bécsi erkölcsrendészeti razzia elfogta, szülőföldjére toloncolta, honnan rövidesen visszatért Bécsbe. Itt jelentkezett az erkölcsrendészet osztályában, ott néhány hónapig rendőri felügyelet alatt volt, majd állást vállalt egy pozsonyi kávéházban, mint kasszírnő. Állandóan ledér, kikapós életet élt és csak akkor kezdett engedni félvilági életéből, amikor megismerkedett Léderer Gusztávval, aki a háboru utáni időkben házasságot ígért neki részben szerelemből, részben a nő tisztességtelen uton szerzett pénzéért.


A kommün alatt Bécsben éltek, a szovjet-uralom után pedig visszatértek Magyarországra.
Szegeden, pedig mint bárónő szerepelt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98