Dtum
Login with Facebookk
1925 | Január

Előkészületek a Nemzetközi Vásárra

Amint jeleztük, a szokásos tavaszi árumintavásárok helyett az idén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 1925 április 18 és 27-ike között nagyarányú Nemzetközi Vásárt rendez, melynek előkészületei már szorgalmasan folynak. A rendezésben a budapesti kamarán kívül részt vesznek a vidéki kamarák, továbbá a kereskedelmi és ipari érdekképviseletek is. 

A Budapesti Nemzetközi Vásár irodája, mely Szemere ucca 6. szám alatt, a Kereskedelmi és Iparkamara helyiségében van, igen nagy kedvezményt és könnyítést biztosít a vásár résztvevői számára.

Így az áruminták díjmentesen szállíthatók vissza, a vásár területét a vámhatóságok vámszabadraktárként kezelik, az összes magyar vasutakon, valamint a MFTR és a Dunagőzhajózási vonalain a vásár tartama alatt féláru menetdíjjal lehet vásárra és visszautazni. 

Az összes magyar külképviseleti hatóságok a külföldi vásárlátogatók útleveleit 50%-kal olcsóbban láttamozzák, a magyar határ külföldön nem láttamozott útlevelekkel is átléphető és a vizumot utólag féláron a vásár területén is meg lehet szerezni. 

A Nemzetközi Vásár rendezősége már eleve gondoskodott arról, hogy a vásárra érkező idegenek elszállítása fennakadás nélkül történjék.

Az 1925. évi Budapesti Nemzetközi Vásáron a következő szakmák vesznek részt:
Üveg, porcellán, majolika és agyagipari, norinbergi, játék- és díszműáruk; hangszerek; nemesfémáruk és iparművészeti munkák; papiráruk és irodafelszerelések; bőráruk, cipők; fa- és butoripar; acél, fémáruk és látszeripar; vas- és fémáruk; villamossági ipar; világítási eszközök; közlekedés és szállítás; vegyészeti ipar; gumiáruk; élelmiszerek; építőipar; őstermelés. 

A Budapesti Nemzetközi Vásárra való jelentkezés határideje 1925 január 21. A vásáron természetesen belföldi és külföldi cégek egyaránt részt vehetnek, elsősorban azok a hazai cégek, amelyek árucikkeiket önmaguk állítják elő, továbbá komoly nagykereskedelmi cégek is.

Az áruk kirakása 1925 április hó 6-án kezdődik és annak április hó 17-én déli 12-óráig teljesen be kell fejeződni. A vásár ünnepélyes megnyitása április 18-án délelőtt 10 órakor lesz a városligeti Iparcsarnokban és a körülötte fekvő többi csarnokban. 

A Nemzetközi Vásárral egyidejüleg az Országos Magyar Iparművészeti Társulat is fennállásának 40 éves jubileuma alkalmából az Andrássy úti régi Műcsarnokban iparművészeti kiállítást rendez.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Budapesti Nemzetközi Vásár hirdetése Az olasz király meglátogatta a milánói világkiállítás építését (1923)
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98