Dtum
Login with Facebookk
1925 | November

Londonban holnap délelőtt nagy ünnepséggel irják alá a locarnói szerződéseket

London, november 29.

Kedden délelőtt 11 órakor irják alá ünnepélyes külsőségek között a külügyminiszterium disztermében a locarnói szerződéseket. Az összes delegátusok, akik a locarnói tárgyalásokon részvettek, ott lesznek ennél az ünnepélyes aktusnál csak Mussolini fog hiányozni.


A külügyminiszterek a nagyköveti teremben gyüléseznek és innen a vastag vörös szőnyeggel borított diszlépcsőn vonulnak ünnepélyes menetben a díszterembe. A meghivott vendégeket és a sajtó képviselőit, akik nem nagy számban lesznek jelen, külön emelvényen helyezik el és a szerződések aláírásáról filmfölvétel készül.


A delegátusok kedden délután kihallgatáson jelennek meg a királynál. Alexandra királyné halála miatt a nagyobbszabásu ünnepségek elmaradnak, csupán Chamberlain külügyminiszter látja vendégül az Oxford-Cambridge-klubban a delegátusokat és Baldwin miniszterelnök ad ebédet tiszteletükre. Ezekben az ebédeken kizárólag a delegátusok és az angol kormány tagjai fognak résztvenni. Egészen bizonyos, hogy a locarnói szerződések aláírása alkalmat fog adni arra, hogy a külügyminiszterek fontos politikai megbeszéléseket folytassanak egymással.

Berlin, november 29.

Luther kancellár és Stresemann külügyminiszter, Schubert államtitkár és Gauss miniszteriumi igazgató kiséretében vasárnap este az anhalti pályaudvarról Londonba utaztak. Velük utazott lord Albernon berlini angol nagykövet is. Luther kancellár elutazása előtt a pályaudvaron megjelent ujságiróknak kijelentette, hogy pénteken tér vissza Berlinbe, szombaton pedig megjelenik a birodalmi elnöknél, akinek beadja az egész kormány lemondását.

Páris, november 29.

Briand valószinüleg 24 óránál tovább fog Londonban tartózkodni, mert nemcsak a locarnói szerződést aláiró miniszterekkel folytat majd fontos tanácskozásokat, hanem Chamberlainnel a francia adósságok rendezéséről is tárgyalni fog.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98