Dtum
Login with Facebookk
1925 | November

Ötvenezer ember a brazíliai futballderbin

Az uruguayi futballsportnak a párisi olimpiászon történt szenzációs betörése óta Európa hatalmas érdeklődéssel kíséri a dél-amerikai futball minden eseményét, mert csaknem egyenlő erőt képviselnek az egyes államok csapatai.

A nemrégiben lezajlott Rio de Janeiro és Sao-Paolo városok közötti válogatott mérkőzés a brazíliai futballhegemónia kérdését döntötte el. A mérkőzés váratlanul Rio 3:2 arányú győzelmével végződött. A rendkívüli fontosságú és hatalmas érdeklődéssel kísért mérkőzésről a múlt héten küldöttem tudósítást, míg most sikerült megszereznem a Sporthírlap részére a brazil derby néhány exotikus érdekességű felvételét.

Az egyik felvétel pompásan illusztrálja a riói pálya érdekes és egészen furcsa fekvését, amely minden oldalról hatalmas hegyekkel van körülhatárolva s egy mély völgyben húzódik meg szerényen. Azaz nem is olyan szerényen, hiszen 55 ezer nézőt képes egészen kényelmesen magába fogadni. A nagy mérkőzésen egészen megtelt a nézőtér.

A felvétel másik érdekessége a tribünépítkezés furcsa és szokatlan stílusa. Dél-Amerikában ugyanis nagyon ritkák a fedett tribünök, de a riói pálya tribünjei még ott is egyedülállók, amennyiben a hegyoldal természetes emelkedéseibe vannak belevájva oly módon, mint a hajófedélzetek, vagy a színházi karzatok. Ez az építmény alulról van alácölöpözve, míg felül egy keskeny, sétányszerű út van, amely nagyjából hasonlít a mi öreg Császáruszodánk emeleti kabinjárdájához.

Nálunk mindenesetre népszerűtlen lenne egy ilyen hegyekkel körülvett pálya, ahol minimális esélyei vannak azoknak a nézőknek, akik a palánkon keresztül szokták meg a bejárást és azoknak a bíróknak, akik viszont a palánkon keresztül próbálják meg a kijutást szükség esetén.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98