Dtum
Login with Facebookk
1925 | Október

Blaha Lujza állapotáról elterjedt riasztó hírek valótlanok

A nagyasszony heves bronchitisze alábbhagyott s unokáitól már színházi ujdonságokról is érdeklődik 

Blaha Lujza állapotáról a vasárnap folyamán aggasztó hírek terjedtek el a fővárosban. A Reggel munkatársa a késő esti órákban ellátogatott a beteg lakására és megállapította, hogy a híresztelések alaptalanok. Blaha Sándor dr. államtitkár, Blaha Lujza fia, ezeket mondotta a beteg állapotáról:
- Az éjszakát eléggé jól töltötte az anyám, a vasárnap pedig az előző napokhoz képest minden tekintetben javulást hozott.


Az orvos által engedélyezett ételeket ma a legjobb étvággyal fogyasztotta el, láza nincsen, az utóbbi napokban gyakran jelentkező fájdalmak most teljesen szünetelnek. Délután annyira jól érezte magát, hogy föl is kelt az ágyból és egy-két órát a karosszékében töltött.

 

Régi háziorvosunk, dr. Bíró Gyula főorvos, az előbb járt itt és örömmel konstatálta a javulást: a bronchitis hevessége alábbhagyott, a szívműködés is kielégítő, látogatók természetesen igen nagy számban jelentkeznek, ma délután itt járt Rákosi Szidi is. Sajnos még őt sem engedhettük be a beteghez egyenlőre, tartanunk kell magunkat az orvos rendeletéhez, aki a legközelebbi hozzátartozókon kívül senkinek a látogatását nem engedélyezi, mert attól tart, hogy idegenekkel való beszélgetés fölizgatná a beteget. Így csak mi, gyermekei, unokái, dédunokái üljük körül az ágyát vagy karosszékét és elbeszélgetünk vele mindenről, lehetőleg úgy, hogy mi sokat beszéljünk, ő pedig minél kevesebbet.

 

Ha így, pár napi rosszullét után ismét jobban érzi magát, be kell számolnunk mindenről, ami ez alatt az idő alatt történt, elsősorban a család körében, azután: a színházaknál. Ez a kettő érdekli mindenekfölött: mi elmondunk részletesen mindent, ő hallgatja és – mosolyog.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98