Dtum
Login with Facebookk
1926 | December

Ping-pong játékosaink négy világbajnokságot nyertek Londonban

Jacobi megnyerte a férfi egyest, Mednyánszky Mária a női egyest, a Jacobi – Pécsi pár a férfi párost, a Mechlovits – Mednyánszky kettős a vegyes párost – A férfi egyesben, a vegyes párosban és a férfi párosban a második helyet is elhódítottuk - Jacobi édesatyja halála miatt valószínűleg hazautazik és nem vehet részt a csoportbajnokság mai döntőjében.

Londonból csodálatos magyar diadal híre érkezett vasárnap este. Tudtuk, éreztük, hogy a megmosolygott ping-pong sport magyar reprezentánsai nem fognak szégyent hozni a magyar névre s nem lehetett kétség aziránt, hogy a kiválogatottak fanatikus lelkesedéssel fognak megküzdeni a becsületért.

Ám a lelkünk mélyén némi szorongó érzést nem tudtunk egészen elfojtani s bizony akadt a Magyarhonban kishitű, aki esztelen pazarlónak tartotta drága pénzen Londonba küldeni a kisded társaságot.

S íme most ping-pong játékosaink jóvoltából a modern technika ezer ördöngős távírómasinája viszi világgá a hírét a legújabb magyar dicsőségnek, amelyhez foghatót eddig egyetlenegyszer vívóink értek el. A londoni világverseny valamennyi egyéni és páros bajnokságában a magyar színek reprezentánsai jutottak az első helyre.

Győzelem az egész vonalon

Szombaton a késő esti órákban került sor az egyéni és páros versenyek döntőjére.
A férfi egyes bajnokság elődöntőiben Mechlovits a hindu Supiah-t fölényesen 3:0 arányban, Jacobi dr. pedig az osztrák Pillingert ugyancsak biztosan 3:1 arányban győzte le és így a két magyar került a döntőbe. A döntő mérkőzésből szenzációs formában lévő Jacobi dr. került ki győztesen. 3:0 arányban verte Mechlovitsot.

Világbajnok: Jacobi Roland dr. 2. Mechlovits Zoltán. 3. és 4. Supiah (India) és Pillinger (Ausztria).

A női egyes bajnokság Mednyánszky Mária szereplését nem kísérte a legteljesebb bizakodás, mert tudtuk, hogy az osztrák Wildamné – a ping-pong Lenglenje – ha tudásában talán nem is áll felette, de rutin szempontjából annál inkább.

De Mednyánszky megmutatta mire képes a magyar küzdeni tudás. Már az előmérkőzések során legyűrte félelmetes ellenfelét és döntőben 2:0 arányban könnyen győzött Cudin (Csehszlovákia) ellen.

Világbajnok
: Mednyánszky Mária. 2. Cudin (Csehszlovákia)

A vegyes páros bajnokságban a Mechlovits – Mednyánszky pár a Jacobi dr. – Clinson (Anglia) együttessel került szembe és a viszonylag gyenge angol hölgy 2:0 arányban könnyen biztosította Mechlovitséknak a győzelmet.

Világbajnok: Mechlovits Zoltán és Mednyánszky Mária. 2. Jacobi dr. és Clinson (Anglia)


A férfi páros bajnokság döntője szolgáltatta a legkellemesebb meglepetést, amennyiben ott is a két magyar pár Jacobi dr. – Pécsi dr. és Mechlovits – Kehrling kerültek egymással szembe. Előbbiek győztek 3:1 arányban s így váltak világbajnokká: Jacobi Roland dr. és Pécsi Dani dr. 2. Mechlovits Zoltán és Kehrling Béla.

A londoni világversennyel kapcsolatban a nemzeti ping-pong szövetségek kongresszust is tartottak, amelynek első napján kimondták a világszövetség megalakítását és annak elnökéül az angol Montagu-t választották meg.

A kongresszus első napjának legfontosabb határozataként a mostan lezajlott londoni versenyeket világbajnokságoknak minősítette az újdonsült nemzetközi szövetség és így nemcsak az eredetien tervbe vett csapatverseny, hanem az egyéni és páros versenyek győztesei is a világbajnoki címet kapták. A csapatvilágbajnokságra megalapították a Svaythling-serleget, amelyért évenként a többi világbajnoksággal egyidejűen küzdenek a nemzetek csapatai.

Ugyancsak a kongresszus első napján több érdekes indítványt terjesztettek elő a delegátusok. Ezek közül a legfontosabb Wales képviselőinek az indítványa, amelyben az öt 21-es szett helyett egy 51-es játszmát ajánlanak és a gumiütők használatára tilalmat javasolnak, ami azt jelenti, hogy az elavult faütők mellett törtek lándzsát. Svédország és Csehszlovákia a teniszjátékban használatos garne számolás bevezetését indítványozták és Svédország kéri a jövő évi világbajnokságok rendezési jogát.

Ausztria delegátusai a világszövetség központi irodájának Bécsben leendő elhelyezésére terjesztettek elő javaslatot. Az indítványok felett a kongresszus vasárnapi ülése volt hivatva dönteni, de a javaslatok sorsáról lapunk zártáig értesítést nem kaptunk.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A londoni ping-pong világbajnokság hősei Mechlovits Zoltán, dr. Pécsi Dani, Mednyánszky Mária, Kehrling Béla dr. Jacobi Roland A londoni világbajnoki mérkőzések. Elöl Jacobi dr. és J. G. Roo (Anglia) mérkőzése
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A gabonatermés biztositása A gabonatermés biztositása
A háboruban a gabonatermésnek az élelmezés céljaira való biztositása...
Baptista keresztelés Budapesten.
Sajátságos látványosságban részesültek Szent István napján a főváros...
Taft  vagy Roosevelt Taft vagy Roosevelt
Taft William, az Egyesült Államok elnöke, a kinek elnöki mandátuma az...
A belügyminiszter minden áron biztosittatja az állami és társadalmi rendet A belügyminiszter minden áron biztosittatja az állami és társadalmi...
A Magyar Távirati Irodát illetékes helyen felhatalmazták az Ébredő...
Chelsea F. C. – Ferenczvárosi T. C. 3:1
A húsvéti matchekhez hasonlóan a Chelsea F.C. ellen is a F. T. C....
A Szovjet cáfolja a bolgár béketapogatódzásokban való közvetités hirét A Szovjet cáfolja a bolgár béketapogatódzásokban való közvetités...
A moszkvai rádió közli a TASS orosz hirszolgálati iroda cáfolatát....
A legnagyobb szárazföldi őslény 3 A legnagyobb szárazföldi őslény 3
A Brachiosaurus összeállításának vezetése, valamint a faj felállítása...
Robert Browning -  Az elveszett kedves Robert Browning - Az elveszett kedves
Nos, vége! - s bármily fájó íz is, Úgy fáj-e, mint hivém? - Ha!...
Útonálló lemezjátékos és álruhás-rendőr revolveres párharca a Gellérthegy szikláin Útonálló lemezjátékos és álruhás-rendőr revolveres párharca a...
Vasárnap délben lövöldözés és kiabálás zaja verte fel a Gellérthegy...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98