Dtum
Login with Facebookk
1926 | December

Ping-pong játékosaink négy világbajnokságot nyertek Londonban

Jacobi megnyerte a férfi egyest, Mednyánszky Mária a női egyest, a Jacobi – Pécsi pár a férfi párost, a Mechlovits – Mednyánszky kettős a vegyes párost – A férfi egyesben, a vegyes párosban és a férfi párosban a második helyet is elhódítottuk - Jacobi édesatyja halála miatt valószínűleg hazautazik és nem vehet részt a csoportbajnokság mai döntőjében.

Londonból csodálatos magyar diadal híre érkezett vasárnap este. Tudtuk, éreztük, hogy a megmosolygott ping-pong sport magyar reprezentánsai nem fognak szégyent hozni a magyar névre s nem lehetett kétség aziránt, hogy a kiválogatottak fanatikus lelkesedéssel fognak megküzdeni a becsületért.

Ám a lelkünk mélyén némi szorongó érzést nem tudtunk egészen elfojtani s bizony akadt a Magyarhonban kishitű, aki esztelen pazarlónak tartotta drága pénzen Londonba küldeni a kisded társaságot.

S íme most ping-pong játékosaink jóvoltából a modern technika ezer ördöngős távírómasinája viszi világgá a hírét a legújabb magyar dicsőségnek, amelyhez foghatót eddig egyetlenegyszer vívóink értek el. A londoni világverseny valamennyi egyéni és páros bajnokságában a magyar színek reprezentánsai jutottak az első helyre.

Győzelem az egész vonalon

Szombaton a késő esti órákban került sor az egyéni és páros versenyek döntőjére.
A férfi egyes bajnokság elődöntőiben Mechlovits a hindu Supiah-t fölényesen 3:0 arányban, Jacobi dr. pedig az osztrák Pillingert ugyancsak biztosan 3:1 arányban győzte le és így a két magyar került a döntőbe. A döntő mérkőzésből szenzációs formában lévő Jacobi dr. került ki győztesen. 3:0 arányban verte Mechlovitsot.

Világbajnok: Jacobi Roland dr. 2. Mechlovits Zoltán. 3. és 4. Supiah (India) és Pillinger (Ausztria).

A női egyes bajnokság Mednyánszky Mária szereplését nem kísérte a legteljesebb bizakodás, mert tudtuk, hogy az osztrák Wildamné – a ping-pong Lenglenje – ha tudásában talán nem is áll felette, de rutin szempontjából annál inkább.

De Mednyánszky megmutatta mire képes a magyar küzdeni tudás. Már az előmérkőzések során legyűrte félelmetes ellenfelét és döntőben 2:0 arányban könnyen győzött Cudin (Csehszlovákia) ellen.

Világbajnok
: Mednyánszky Mária. 2. Cudin (Csehszlovákia)

A vegyes páros bajnokságban a Mechlovits – Mednyánszky pár a Jacobi dr. – Clinson (Anglia) együttessel került szembe és a viszonylag gyenge angol hölgy 2:0 arányban könnyen biztosította Mechlovitséknak a győzelmet.

Világbajnok: Mechlovits Zoltán és Mednyánszky Mária. 2. Jacobi dr. és Clinson (Anglia)


A férfi páros bajnokság döntője szolgáltatta a legkellemesebb meglepetést, amennyiben ott is a két magyar pár Jacobi dr. – Pécsi dr. és Mechlovits – Kehrling kerültek egymással szembe. Előbbiek győztek 3:1 arányban s így váltak világbajnokká: Jacobi Roland dr. és Pécsi Dani dr. 2. Mechlovits Zoltán és Kehrling Béla.

A londoni világversennyel kapcsolatban a nemzeti ping-pong szövetségek kongresszust is tartottak, amelynek első napján kimondták a világszövetség megalakítását és annak elnökéül az angol Montagu-t választották meg.

A kongresszus első napjának legfontosabb határozataként a mostan lezajlott londoni versenyeket világbajnokságoknak minősítette az újdonsült nemzetközi szövetség és így nemcsak az eredetien tervbe vett csapatverseny, hanem az egyéni és páros versenyek győztesei is a világbajnoki címet kapták. A csapatvilágbajnokságra megalapították a Svaythling-serleget, amelyért évenként a többi világbajnoksággal egyidejűen küzdenek a nemzetek csapatai.

Ugyancsak a kongresszus első napján több érdekes indítványt terjesztettek elő a delegátusok. Ezek közül a legfontosabb Wales képviselőinek az indítványa, amelyben az öt 21-es szett helyett egy 51-es játszmát ajánlanak és a gumiütők használatára tilalmat javasolnak, ami azt jelenti, hogy az elavult faütők mellett törtek lándzsát. Svédország és Csehszlovákia a teniszjátékban használatos garne számolás bevezetését indítványozták és Svédország kéri a jövő évi világbajnokságok rendezési jogát.

Ausztria delegátusai a világszövetség központi irodájának Bécsben leendő elhelyezésére terjesztettek elő javaslatot. Az indítványok felett a kongresszus vasárnapi ülése volt hivatva dönteni, de a javaslatok sorsáról lapunk zártáig értesítést nem kaptunk.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A londoni ping-pong világbajnokság hősei Mechlovits Zoltán, dr. Pécsi Dani, Mednyánszky Mária, Kehrling Béla dr. Jacobi Roland A londoni világbajnoki mérkőzések. Elöl Jacobi dr. és J. G. Roo (Anglia) mérkőzése
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Emberi testben feledett orvosi műszer Emberi testben feledett orvosi műszer
Három évvel ezelőtt Lédecziné Ehmann Terézen Dollinger budapesti...
Ujabb nagyarányu munkáskizárás Ujabb nagyarányu munkáskizárás
Vasárnap reggel nagy meglepetést keltett, hogy az Egyesült Izzó- és...
Vakok írása, némák beszéde Vakok írása, némák beszéde
Legfinomabb és legfontosabb érzékszervünk a látás és a hallás. Ha...
Új versenytárs a vaggoniparban
A Gép- és vasutfelszerelési gyár rt. (Kistarcsa), melyet néhány évvel...
A balkán sereg ellenünk akar fordulni A balkán sereg ellenünk akar fordulni
A Neus Weiner Journal vasárnapi száma a következő berni táviratot...
A mezőgazdaság aggasztó helyzete A mezőgazdaság aggasztó helyzete
Az Országos Mezőgazdasági Kamara március havi jelentése szerint a...
Fedák Sári mint Kukoricza Jancsi Fedák Sári mint Kukoricza Jancsi
A fővárosi szinházi idény ilyenkor éri el tetőpontját, a közönségnek...
1900-1906 Tallózó
POLITIKA: Nemzetiségi mozgolódások; GAZDASÁG: A mezőgazdaság világa;...
Seipel osztrák kancellárt meglőtték Seipel osztrák kancellárt meglőtték
A golyó a szövetségikancellárt eltalálta. A déli pályaudvar rendőri...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98