Dtum
Login with Facebookk
1926 | Január

Az alvajáró merénylő

Rendkívül érdekes válóperben ítélkezett nemrégiben az egyik konstantinápolyi bíróság. A panaszos, egy török asszony, azért akart elválni a férjétől, mert ez holdkórósságban szenvedett, és egyszer – alvajáró állapotában - revolveres merényletet akart elkövetni felesége ellen.

 

Történt, hogy egy éjszaka a férj behunyt szemmel fölkelt az ágyából és odalépett az íróasztalhoz – mindezt az asszony dermedten, tágranyílt szemekkel nézte – kivett az egyik fiókból egy töltött pisztolyt, majd odament felesége ágyához és a revolvert az asszony homlokának szegezte. A megrémült asszony nemhogy a menekülésre gondolt volna, hanem még moccanni sem mert az ijedtségtől: - egyszerre csak a férj habozni kezdett, néhány pillanatig gondolkozni látszott, majd leeresztette a revolvert, visszament az íróasztalhoz és betette a fiókba s ezután – szépen visszabújt az ágyába, magára húzta a takarót és másnap délig aludt: mikor pedig fölébredt, semmire sem emlékezett.


Az asszony válási oknak a félelmet jelölte meg, mert ezekután nem volt mersze urával együttélni. Ám a bíróság nem vette bebizonyítottnak a revolveres történet valóságát és elrendelt a férj elmeállapotának a megvizsgálását. Döntés csak ezután lesz.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98