Dtum
Login with Facebookk
1926 | Szeptember

Vannay László a Valéria-kávéházban megtámadta a hetvenéves telefonkezelőt és a kávéház egyik törzsvendégét

Kinos affér játszódott le az Üllői-út és József-körút sarkn levő Valéria-kávéházban, ahol vitéz Vannay László hangos botrányt rendezett, előbb a kávéház egyik alkalmazottjával, majd Egerváry Árpád butorkereskedővel, aki törzsvendége a Valéria-kávéháznak. Vannay Valéria-kávéházbeli ujabb szereplésének részletei a következők:


Vannay László hetenként kétszer-háromszor jelenik meg ebben a kávéházban, ahová köztudomás szerint valamikor az Ébredő Magyarok Egyesülete IX. kerületi fiókjának vezetői jártak, illetve itt tartották főhadiszállásukat. Néhány fiatalember még mindig bejár a Valéria-kávéházba és, ugy látszik, Vannay is itt szokta meglátogatni barátait.

 

Egy izben Vannay László egy esőköpenyt hagyott a kávéházban és miután két-három napig senki sem jelentkezett a kabátért, az egyik főpincér a kabátot az alkalmazottak szekrényébe zárta. Mintegy tiz nappal ezelőtt azután a gödöllői leventefölügyelő megjelent a kávéházban és Goldschmied Jenő kávéházi alkalmazottól, aki egyébként a telefont kezeli, követelni kezdte a kabátját.

 

A telefonkezelő, aki hetvenéves öreg ember, kijelentette, hogy az espköpenyről nem tud semmit, de valószinü, hogy ha Vannay a kávéházban hagyta, akkor valamelyik főpincér elzárta és egész biztos, hogy a kabát nem veszhetett el. Vannay László azonban nem elégedett meg ezzel a válasszal, hanem az öreg, hetvenéves telefonkezelőt reprodukálhatatlan kifejezésekkel illette, szidni kezdte, ugy, hogy a kávéház többi vendégei is figyelmessé lettek a szóváltásra.

 

A telefonfülke közelében ült Egerváry Árpád butorkereskedő, akinek az Üllői-út és Hunyadi-utca sarkán van üzlete. Egerváry beleszólt a telefonkezelő és Vannay szóváltásába és azt mondotta az izgatott fiatalembernek, hogy mégsem illik egy ilyen éltesebbkoru ember minden különösebb ok nélkül ennyire leszidni. Vannay László ezután Egerváry Árpád ellen fordult és elöször egész egyszerüen lezsidózta, majd azután, amikor Egerváry tiltakozott ez ellen a durva hang ellen, rárohant Egerváryra és meg akarta verni.


Természetesen a botránynak nagyszámu nézőközönsége támadt és már-már tettlegességre került sor, amikor a kávéház pincérei közbeléptek és a verekedő feleket szétválasztották. Az ügynek különösebb folytatása nem lett, mert a gödöllői leventefölügyelő, miután látta, hogy a kávéház közönsége Egerváry pártján van, eltávozott a Valéria-kávéházból.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98