Dtum
Login with Facebookk
1927 | Augusztus

Geőcze nyerte a Balaton átúszó bajnokságot

Két férfi és öt nő érkezett a célba – Tizenhárom szerencsétlen induló, hét szerencsés beérkező, vagyis a Balaton a babonának ad igazat – Nagy vihar a versenyen, de ebben sem az egyleti intézőknek, sem a hölgyeknek nincs részük, egyedül a Balatonnak

Siófok, aug. 6.
Egy ilyen Balaton átúszó verseny korántsem egyszerű dolog. Igaz, hogy start csak szombaton délelőtt háromnegyed tizenegykor volt, de már pénteken délben abba kellett annak hagyni az ebédjét, aki nem akarta lekésni a startot. A vonat ugyanis, mely a résztvevőket vitte, pénteken délben két órakor gördült ki a déli vasúti pályaudvarról.

Tíz óra helyett háromnegyed 11 órakor indult neki az útnak a balatonfüredi strandról a mezőny: Belházy Bimbi MUE, Albecker Nelli MUE, Ulbing Gizi MUE, Russer Margit NSC, Folics Elza MUE, Pető Piroska MUE, Szilágyi Margit FTC, a hét nő és Geőcze János OTE, Labori Károly dr. MTK, Szilárdfi György dr. MUE, Barcza Elemér MUE, Icsey Rezső MUE, Almássy János ESC, a hat férfi.

A verseny startja a balatonfüredi strandfürdőnek a fahídjáról történt. Ehhez a nagy eseményhez megjelent József Ferenc királyi herceg és Anna királyi hercegasszony is. Háromnegyed egy tájban sűrű mennykőhullás, villámlás, mennydörgés és szél kíséretében megeredt a zápor, mely vastag felhőt vont mindenki szeme elé.

A sűrű esőben nem valami bíztató a Balaton ólmosszürke színe, az esőfátyol mindenkit elzár, a versenyzők nem látnak tovább az orruknál, csak éppen a kísérő csónakot látják maguk előtt, amibe azután sorjában bekívánkoznak.

A férfiak közül ekkor adja fel Barcza és Icsey, már csak kettejük úszik a vízen, a hölgyek közül pedig Albecker Nelli és Russer Margit száll ki a vízből. Russer Margit kitűnő kondícióban van, csak a villámoktól ijedt meg, amelyek sűrűn hullottak a Balatonba.

A sorrend a vihar után változatlan marad, elöl a két férfi vezet, mögötte Belházy Bimbi, meglepetésre az újonc FTC-hölgy: Szilágyi Margit követi s csk utána jönnek a gyakorlott MUE-versenyzők: Ulbing Gizi, Filics Elza és Pető Piroska.

A tempó egyre lassúbbodik, úgy hogy négy órából már csak pár perc hiányzik, amikor a siófoki mólóhoz érkezünk. Óriási tömeg várakozik a parton, amelynek érdeklődését a verseny közben kitört vihar csak fokozta, mert a bravúrt még nehezebbé tette.

Négy órakor száll partra Geőcze János, a verseny abszolút győztese és férfibajnoka, aki 5 óra 15 perc 53 mperc alatt érkezett a célba. Fél óra múlva érkezik Almássy, a füredi pincér, aki két évvel ezelőtt is megszerezte magának a második helyet.

Az eredmény a következő volt:
Bajnok: Geőcze János OTE 5:15:53
2. Almássy János ESC 5:44:13

Hölgybajnok: Belházy Bimbi MUE 5:56:32
2. Szilágyi Margit FTC 6:14:48
3. Ulbing Gizi MUE 6:15:41
4. Folics Elza MUE 6:42:07
5. Pető Piroska MUE 6:55:19

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A hölgyversenyzők startja a Balaton-átúszó versenyen A Balaton-átúszó verseny hölgyversenyzői Belházy Bimbi - a győztes, Albecker Nelli, Ulbing Gizi, Pető Piri, Szilágyi Marianne, Filics Elza és Russer Margit A Balaton-átúszó verseny férfi résztvevői Dr Labori Károly, Szilárdfy György, Barcza Elemér, Icsey Rezső és a győztes Geöcze János
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98