Dtum
Login with Facebookk
1927 | Február

Góleső Újpesten – A profiliga bajnoki mérkőzései

Vasárnap teljes gőzzel indultak meg az első osztályú profiliga bajnoki mérkőzések. A legnagyobb közönséget természetesen a Ferencváros – Nemzeti-meccs vonzotta, mert a fekete-fehérek eddig minden egyes alkalommal meglepetésszerű eredményt értek el a Ferencvárosiakkal szemben.

 

Most is ez történt. A Ferencváros nagyon kemény küzdelem árán és a szerencsétől is támogatva, csak az utolsó percben tudta a mérkőzés sorsát a maga javára fordítani.

A zöld-fehér csatársor akcióképtelenségének fő oka Rázsó volt, aki többek között egy biztos lövést is kivédett az ellenfél hálójából, a Ferencváros második gólja pedig az ő közbelépése „ellenére” futott a célba. A többi első osztályú mérkőzésen összesen 19 gól esett.

Ferencváros – Nemzeti 3:2 (2:1)

Üllői-út. – 8000 néző. – Bíró: Iváncsics Mihály
Esőben a Nemzeti kezd. gyors csatárjátékkal mind többször veszélyezteti az ellenfél hálóját. Rémay veszélyes beadását Huber nagy bravúrral kiöklözi. (4. p.) A 6. percben Rémay III. erős lövését üti ki. A kiröpülő labdát Spitz a kapufára lövi, majd Bihámi belövi: 0:1.

Újrakezdés után a Ferencváros kerül fölénybe. A 12. percben Kohut ideális kornerét Schlosser fejeli, de Augusztinovits nagy ügyességgel elfogja. A 15. percben Schlosser labdáját Steczovits Dán elé fejeli, aki mintaszerű lövéssel kiegyenlít: 1:1.

A 22. percben Hungler II. szabadrúgását Augusztinovits gyönyörűen védi. Rémay III. szép akcióját pedig a Ferencváros tisztázza. (28. p.) További akciók után a 37. percben Dán kitör, de Augusztinovits belevetéssel ment. A 41. percben Augusztinovits ismét tisztáz. Az utolsó előtti percben Rázsó egy szép labdával a kapuba szalad. 2:1.

A második félidő a ferencvárosiak lendületes támadásaival indul. A zöld-fehér csatárok a 10. percben kornert erőszakolnak ki, de eredmény nem esik. Újabb korner után a 15. percben Hungler II. föltűnő hibájából Spitz védhetetlenül kiegyenlít: 2:2.

A gól után Rémay III. kitör, lerázza a védelmet, de veszedelmes centerét Huber nagy ügyességgel kifogja a levegőből. Majd újból a zöld-fehér csatárok jutnak szóhoz, Kohut beadása azonban a szenzációs formában levő Augusztinovits zsákmánya lesz. Ezután Dán és Steczovics valósággal bombázzák a nemzetiek hálóját, de Augusztinovits minden helyzetben biztosan ment.

A győztes gólért hatalmas küzdelem folyik. Közben Czétényi megsérül. Végül a 37. percben egy vitatható szabadrúgást a 16-os vonal közelében Obitz hátraad és azt Dán védhetetlenül a hálóba vágja: 3:2.

Kispest – III. ker. T. VAC 4:2 (3:2)

Határ-utca. – Bíró: Boronkay.
Az egyenrangú ellenfelek küzdelmében a vezető gólt Czétényi II. érte el: 1:0. Konyor egyenlített ki: 1:1. Az újabb vezetés Skeltizer érdeme: 2:1. Válaszul Konyor lövése jut ismét a hálóba: 2:2. Az első félidőben még Fürstner lő gólt: 3:2. A mérkőzés második felében bár a III. kerületiek többször voltak frontban, Szabó még egy gólt lőtt: 4:2.

Újpest – Budai „33” 4:1 (7:2)

UTE-pálya. – Bíró: King.
A nagy gólözön sora így indult meg: Jakube, Wilhelm II., Kovács, Wilhelm II., majd egy „33”-as gól is a hálóba futott a Fogl-fivérek hibájából. Félidő: 4:1.

A második 45 percben Schmidt lövi a budaiak második gólját. A további küzdelemben Jakube, Wilhelm II. és Jeszmás 7:2-re növelik az újpestiek győzelmi gólarányát. A budai „33”-asok Zsák nélkül álltak ki a küzdelemre.

Az I. osztályú profiliga állása
:

1. Ferencváros (10) 13 pont. 2. Újpest (10) 12 p. 3. Sabária (10) 11 p. 4. Vasas (9) 10 p. 5. Hungária (9) 9 p. 6. Bástya (10) 9 p. 7. Nemzeti (10) 8 p. 8. III. ker. TVAC (10) 8 p. 9. Kispest (10) 8 p. 10. Budai „33”-as (10) 7 p.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Jelenet az erős iramú Ferencváros-Nemzeti mérkőzésről Ferencváros-Nemzeti 3-2
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Hamis híradás a kamatokról Hamis híradás a kamatokról
Az Osztrák-magyar bank legutóbbi főtanács ülésének azon egyhangu...
A berlini cseka utasitotta Kutjepov tábornok elrablására a francia komunistákat A berlini cseka utasitotta Kutjepov tábornok elrablására a francia...
Egy hét múlt el Kutjepov tábornok rejtélyes eltűnése óta és a...
A magyar evezés diadala a nemzetközi nagyregattán A magyar evezés diadala a nemzetközi nagyregattán
Ragyogó, verőfényes nyári délutánon került lebonyolításra szombat és...
Az FTC országúti gyalogló versenye Az FTC országúti gyalogló versenye
Vasárnap délelőtt zajlott le az FTC országúti gyalogló versenye a...
Véres bombamerénylet Varsóban Véres bombamerénylet Varsóban
Május 19-ikén ünnepelték az orosz birodalomban a czár születésnapját....
Egyetemi ifjak a szegedi Kossuth szobornál Egyetemi ifjak a szegedi Kossuth szobornál
Október 14-ikén reggel a budapesti egyetemi ifjúság hetven főből álló...
Katona szökevények Magyarországon
Még a mult év augusztusában Brassó környékét százhuszonöt román...
Kiállítások Kiállítások
Zádor István a Fészekben szép gyüjteményt mutatott be rajzaiból,...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98