Dtum
Login with Facebookk
1926 | November

Ferencváros – Kispest 1:0 (0:0)

A Ferencvárosnak keményen meg kellett dolgoznia a győzelemért, a lelkesen védekező Kispest ellen

Ferencváros: Huber – Takács, Hungler – Fuhrmann, Bukovi, Obitz – Rázsó, Pataki, Dán, Schlosser, Kobul.
Kispest: Török – Saguly, Dudás – Raix, Burger, Hungler III. – Praszkó, Szabó, Fürstner, Ölvedy, Gulyás.

A könnyű biztos győzelem helyett – amint a zöld-fehér csapat hívei remélték – csak kemény munkával tudta a Ferencváros megszerezni a győzelmet. A kispestiek ugyanis az első félidőben olyan egységesen léptek fel ellenfelükkel szemben, hogy a zöld-fehérek felsőbbsége sehogyan sem tudott kibontakozni.

A mérkőzés heves ferencvárosi rohammal kezdődik, amelyet Dán magas lövése fejez be. Újabb támadásból Kohut bombája a kapufát éri. Az első kisperi attak is veszélyes. Preszkó beadását Huber Ölvedy elé boxolja, aki azonban közelről az üres kapu fölé lő (5 p.)

Schlosser rosszul sikerült lövése után Gulyás jut jó helyzetbe, de beadása a kapu fölé kerül (9 p.) Majd Bukovi pompás kiadása Rázsónak ad gólszerző alkalmat, ám a jó labdát elhibázza. Praszkó újabb lefutását Hungler nehezen szereli kornerre (11. p.)

Egy perccel utóbb Kohut jó beadását Dán, majd Rázsó elhibázza. Ezután hosszú ideig lendületnélküli mezőnyjáték folyik, megszakítva néhány erélytelen és hibásan befejezett támadással mindkét részről. Izgalmat csupán két akció kelt.

A 25. percben Takács a kapuból kifutó Hunglernek hátratol egy labdát, de olyan váratlanul, hogy csaknem öngól lesz belőle. A 30. percben viszont a kispesti kapu előtt van meleg helyzet, előbb Dán, majd Pataki lövését védi a kispesti védelem, végül Rázsó jut lövéshez, de a labdát Dudás a gólvonalról bravúrosan menti.

Az utolsó negyedórában élénkül a játék, Egy kispesti rohamnál Gulyás lövése hajszálnyira kerüli el a ferencvárosi kaput. Majd Schlosser vezet támadást, dribling után jó passzot ad jobbra, ám Dán a kapu mellé lövi a labdát. A KAC fedezetsora lendületes előrenyomulással felel az akcióra, a csatársor azonban túlságosan előretör és a labda már offszájdon éri a belsőket. A 38. percben a Ferencváros kornerhez jut.

A második félidőt néhány eredménnyel biztató attak vezeti be, a kispesti védelem azonban Raix és Burger lelkes támogatásával megzavarja a befejező akciókat. A ferencvárosi offenziva erősödését a Kispest Szabó hátravonásával igyekszik ellensúlyozni, majd Ölvedy és Fürstner is hátrahúzódnak és csupán a két szélső képviseli a kispesti támadást.

A játék egyoldalú lesz. A Ferencváros csatársora és halfsora folytonos támadómunkában van, ám a kispesti védőgyűrűn nem sikerül áttörni. Sok az egyéni akció és kevés a jól leadott passz. Kohutot erősen fogják, a többi ferencvárosi csatár nyakán is lóg egy-egy kispesti játékos. A ferencvárosi rohamok sikertelensége Schlossert és Dánt helycserére készteti, ám így nem sikerül semmi sem.

A halfok tömik labdákkal csatáraikat, de azok nem tudnak rést találni a kispesti falanxon. Végre a 20. percben Fuhrmann magas labdát vág át a baloldalon, a Dán által zavart Saguly fejéről a labda magasan felugrik, a bekkek mögé kerül és a jó startot vett Kohut kapásból belövi a kapuba.

A gól után a Ferencváros tűzzel támad, de a kispesti védelem csatársora nem bomlott meg, az ellenállása még megvan. Mégis sikerül egy alkalommal Bukovinak tisztára játszani Schlossert, az öreg csatár szabadon halad a kapu felé, mindenki biztos gólt vár, ám Schlosser két lépésről a kapu fölé lő.

Kevéssel utóbb Schlosser újabb lövése is a kapu fölé jut. A KAC most előrevonja csatárait, de támadóakciókra már nem telik az erejéből s az utolsó percek javarészt a jobboldalon vezetett ferencvárosi rohamokkal telnek el.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Hungler III. és Dán küzdelme a labdáért Dán fejeli kapura a labdát
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98