Dtum
Login with Facebookk
1928 | Augusztus

Újságárus rádió-hírszolgálattal

A drótnélküli telefon népszerűsége és elterjedése napról-napra nagyobb méreteket ölt világszerte, de míg a kezdet-kezdetén valóságot rádióláz vett erőt a civilizált világon, már ez a láz lecsökkent. Ma már nem mint szenzációsan érdeket játékszert, hanem mint a modem élet egyik szinte nélkülözhetetlen faktorát tekintik a drótnélküli telefónt.

Az adóállomások hálózatának fokozatos kiépítése, a gazdag hírszolgálat és az értékes műsor annyi érdeke és szépet nyújtanak a rádióamatőrnek, hogy ma-holnap bajos lesz a legelhagyatottabb tanyát is rádió nélkül elképzelni.

A mezőgazda pontos meteorológiai jelentések alapján következtethet az időjárás alakulására. Az üzletember gyors és megbízható tőzsdei hírszolgálat és a világpiac áralakulásait közlő szerv birtokába jut a rádió révén. A rádión továbbított ismeretterjesztő előadások mindenkit lekötnek. Az értékes zenei és egyéb szórakoztató programszámok pedig szintén általános érdeklődésre tarthatnak számot.

A rádió nagy népszerűségének egyik legérdekesebb dokumentuma az a Berlin melletti újságárus bódé, amelyet tulajdonosa rádióállomással szerelt fel és így a vásárlóközönségének az újságok mellé mingyárt a legfrissebb rádió-hírszolgálattal kedveskedik.


A rádióláz mindenütt a világon elterjedt és még az ausztráliai őslakók, a bushmanok között is sok híve akad a modern technika e vívmányának. Legutóbb Sidneyben rádiókiállítást rendeztek, amelyen a legnagyobb érdeklődést az a primitív rádiókészülék keltette fel, amelyet egy bushman törött villából, csorba üvegből és egyéb értéktelen lim-lomhól szerelt össze. A legérdekesebb a dologban az, hogy ez a szedett-vedett anyagból álló felvevőállomás elég jól működött.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Rádióval felszerelt újságárus bódé Bushman rádió Amatőr rádió-adóállomás Régebbi drótnélküli telefonállomás Poldhuban
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98