Dtum
Login with Facebookk
1928 | Június

Egy hirhedt tolvajnő nevelőnőnek állt be Kemény Nándor festőmüvészhez és kifosztotta az egész lakást

Kemény Nándor festőművész följelentést tett a rendőrségen, hogy felesége melltüjéből eltünt egy kétkarátos briliáns. A detektívek kihallgatták a személyzetet, közöttük özv. Pál Viktorné nevelőnőt is, akire Keményék nem is gyanakodtak, mert előzően egy bécsi üveggyáros családjánál volt alkalmazásban s onnan a legjobb referenciákat kapták róla, ezenkívül pedig Budapesten igen jó rokonsága van.

 

A kihallgatás nem is járt eredménnyel, a detektivek eltávoztak. Egy este, amikor Keményék hazamentek, meglepetve tapasztalták, hogy a lakás be van zárva és a nevelőnő a csöngetésre sem jelentkezik.

 

Betörték az ablakot, hogy bejuthassanak, a lakásban azonban ujabb meglepetés érte őket: az összes szekrényeket fölfeszítve és az egész lakát teljesen kirabolva találták és a nevelőnő – nem volt sehol. Kemény Nándor azonnal a rendőrségre sietett, hogy ujból följelentést tegyen.

 

A detektívek ekkor már azzal fogadták, hogy nevelőnője, akit oly megbizhatónak tartott, nem más, mint Preiszach Vilma hirhedt tolvajnő, aki már 1911-ben szélhámosságokat és betöréseket követett el és fényképe a rendőrség albumában van.

 

A nemzetközi szélhámosnő most is régi módszerével élt, hamis bizonyítványokkal és ártatlan arccal furakodott be a gyanutlan családhoz.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98