Dtum
Login with Facebookk
1928 | Szeptember

A harmadik jánoshegyi verseny

Balázs László (Sunbeam), Urbach László (A. J S) és báró Wolfner András (Steyr) a jánoshegyi verseny abszolút győztesei

Vasárnap rendezte meg a Magyar Atlétikai Club harmadik Jánoshegyi automobil- és motorkerékpár versenyeit, amelyet a griffmadarak versenyeinél megszokott - és megérdemelt - nagy érdeklődés előzött meg.

Annak a sok ezer főnyi közönségnek, amely - a borús idő ellenére is - már a kora reggeli órákban autón, motorkerékpáron, kerékpáron és - főleg - per pedes apostolorum fölvonult a Jánoshegy szerpentinjeire, ez alkalommal tökéletes sportélveiéiben volt része.

A rekordokra mindig éhes közönségréteg azonban ez alkalommal kielégítetlenül távozott, mert az éjjeli esőtől fölázott, csúszós talajon versenyzőink nem voltak képesek gépeikből a maximumot kihozni. Néhány rekordot azonban így is sikerült a múltnak átadni.

A versenyre 91 nevezés érkezett és - ami magyar versenyekben szokatlan - néhány kivétellel valamennyi versenyző valóban starthoz is állott. 10 órakor indították el az első motorkerékpárost, utána pontosan egyenlő időközökben a teljes mezőnyt.

A verseny motorkerékpáros hősei Balázs László (Sunbeam) és Urbach László (A. J. S.) voltak. Balázs kápráztató stílusban abszolválta a 4165 méteres nehéz terepet, fordulóvételei kitűnően sikerültek s – nem meglepetésszerűen – a szóló motorkerékpárok legjobb idejét érte el.

Urbach László – aki az idei versenyszezont végigpihente – vándordíjainak érdekében a jánoshegyi versenyen állott először starthoz és már az első startjával megcáfolta azoknak a véleményét, akik hosszú versenypihenője következtében formán kívül levőnek tartották.

A versenyen két géppel vett részt, oldalkocsival a nap legjobb idejét érte el, 350 kcm-es szólógépével pedig a legnépesebb kategória győzelmét és a nap második legjobb idejét szerezte meg.

A sportautomobilok versenyében a papírforma érvényesült: báró Wolfner András (Steyr) megérdemelten a nap legjobb automobil idejét futotta, ismét bizonyságát adva annak, hogy vezetői tudásban a magyar versenyzőgárda első klasszisában is a legelsők között foglal helyet. Wolfnert képességei ma már a leggyorsabb versenykocsi volánja mellé predesztinálják.

A túrakocsiversenyben a bajnokaspiráns Wolfner László (Steyr) szerezte meg a győzelem dicsőségét, föltűnő időkülönbséggel előzve meg ellenfeleit. A verseny rendezése, amely Máry Dezső, Iványi Gusztáv, Udvardy György, Sávely Dezső és társainak érdeme, nemzetközi viszonylatban is ritkítja párját.

Magyarországon pedig hasonlóan sikerül rendezésre nem is volt még példa: sima, gördülékeny lefolyás, az eredményeknek a versenyző befutása után percekben az útvonal minden részén megafonon való kihirdetése jellemezték a rendezés tökéletességét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Dr Varga Béla birkózóbajnok a jánoshegyi versenyen motoros versenyzőként mutatkozott be Balázs László (Sunbeam), a nap legjobb idejét futja Wolfner László (Steyr) a jánoshegyi verseny egyetlen rekordere Urbach László, az oldalkocsik győztese a jánoshegyi versenyen
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Hatalmas meglepetések jegyében indult a futball-világbajnokság Hatalmas meglepetések jegyében indult a futball-világbajnokság
Szenzációsan indult a világbajnokság. Az első forduló hét mérkőzése...
Villamos sziget
Szt.-Pierre Migulon sziget, a hol az Amerika és Európa között...
Apróságok Apróságok
A régi világnézet bukását jellemzően illusztrálja az is, hogy...
A hegyi vadászok 2. A hegyi vadászok 2.
A hegyi háborúban aránylag kis erők harcolnak nagy kiterjedésben....
A Rajna mentén A Rajna mentén
A németek nagy, nemzeti büszkesége, a Rajna már sok csalódást okozott...
Hajóberakodás drótvasuton Hajóberakodás drótvasuton
Egy hatalmas párisi részvénytársaság nemrégen bérbevette az...
Az abruzzói herczeg az éjszaki sarkvidéken Az abruzzói herczeg az éjszaki sarkvidéken
Az olasz király unokaöccse, az abruzzói herczeg mintegy másfél év...
1 millió volt feszültségű transformator 1 millió volt feszültségű transformator
A san-franciscoi kiállításon olyan tranformatort mutattak be, a mely...
A czár betegsége A czár betegsége
Alig épült föl az orosz czár a tifuszból, már is hirek érkeztek...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98