Dtum
Login with Facebookk
1929 | December

Ferencváros – Kispest 4:0 (2:0)

A Ferencváros fáradtan is 4:0-ra verte a Kispestet a profibajnokság utolsó őszi mérkőzésén

Szedlacsek, Turai, Tänzer és Takács II. rúgták a gólokat. Végleges az őszi szezon bajnoki sorrendje: 1. Újpest 19 pont, 2. Ferencváros 18 pont, 3. Hungária 15 pont.

Vasárnap lejátszották az I. osztályú profibajnokság őszi szezonjának utolsó mérkőzését is, amely a Ferencváros 4:0 arányú fölényes győzelmét hozta a Kispesttel szemben. A népszerű zöld-fehér csapat gyönyörű akciókkal bizonyította be világszerte elismert képességeit, de a játékosok energiátlansága elárulta, hogy a dicsőséges amerikai túra és a nehéz bajnoki szezon alaposan kifárasztotta a csapatot, amely bizony rászolgált a teljes téli pihenőre.

A Kispest csak a Ferencváros energiátlanságának köszönheti, hogy elkerülte a még nagyobb arányú vereséget, mert bár a védelme elsőrangú, tehetetlen csatársora egy percig sem tudta magánál tartani a labdát és így a védelemre megoldhatatlan föladat hárult.

Az őszi szezon utolsó mérkőzése nem változtatott a bajnoki sorrendben, a Ferencváros azonban megszilárdította második helyét és jelentékenyen javított a gólarányán, amely sokkal jobb, mint az első helyen trónoló Újpesté. A zöld-fehéreket most már

Ferencváros – Kispest 4:0 (2:0)

 

Üllői-úti pálya. – 6000 néző. – Bíró: Kornai.
Félórás késéssel a Kispest kezd és balszélsőnek Magyarnak a centere veszedelmesen száll, a Ferencváros-kapu ellenkező sarkába, de ott elcsavarodik. A pillanatnyi veszély elmúltával a zöld-fehérek kerülnek frontba és szinte állandóan ott tangóznak a kispesti kapu közelében.

A Kispest csatársora csak a 27. percben jut ismét szóhoz, de Senkey II. centere a felső kapulécet súrolja. Harmincöt perces offenzíva árán végre siker koronázza a Ferencváros akcióit. Tänzer pompásan centerez és Szedlacsek a labdát előírásosan befejeli (1:0).

Turai öt lépésről irányított bombáját Dénes remek stílusban kornerre boxolja, míg Senkey II. centerét Amsel fogja el. Purczeld ártatlan labdáját azonban csak kornerre tudja menteni. Újabb Ferencváros korner után (41 p.) Turai a 16-os sarkáról centerez és a pompásan ívelt labdával szemben Dénes tehetetlen (2:0).

Szünet után a Ferencváros fokozza a tempót, de Dénes két menthetetlennek hitt helyzetben nagyszerűen tisztáz. A 12. percben Rozgonyi csak elgáncsolás árán tudja Takács II-ről leszerelni. Tänzer áll neki a tizenegyesnek és nem is téveszti el a kaput: (3:0).

A 17. percben Schweringer, a Kispest balösszekötője sportszerűtlenül taccsra rúgja ki a labdát, de amikor a bíró, nagyon helyesen, a labdáért küldi, megsérti Kornai bírót, aki kiállítja.

A Ferencváros következő támadása újabb gólt eredményez. Turai a kaputól öt lépésre álló Takács II.-nek engedi át a labdát és a gólrekorder az ősz szezonban huszadik gólját rúgja (4:0).

A zöld-fehérek azontúl erélyesen visszaszorítják ellenfelüket, de Dénessel nem bírnak. A mérkőzést befejező sípjel után a Ferencváros csapata a B. tribün elé siet és fölemelt karral búcsúzik törzsközönségétől – a tavaszi viszontlátásig….

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Új üstökös Új üstökös
Folyó évi szeptember hó 1-én este nyolcz óra negyven perczkor a...
Jókai Jókai
Még ma is ő a legnépszerűbb magyar író. Könyvei állandó kereslet...
Olcsóbb lesz a czipő Olcsóbb lesz a czipő
Hiú reménység szóval, hogy olcsóbb lesz a czipő, a ruha, meg a...
Megszökött Kovarcz Emil Megszökött Kovarcz Emil
A legfőbb honvédtörvényszék, mint ismeretes, csütörtökön kétesztendei...
Halálra szánt kinai gyermekek Halálra szánt kinai gyermekek
Ismét ráterelte a világ figyelmét a czopfos emberekre a Kinában...
Hat pontozásos győzelem a Szelky Ottó birkózó-emlékversenyen Hat pontozásos győzelem a Szelky Ottó birkózó-emlékversenyen
A tragikus körülmények között elhunyt Szelky Ottó emlékére a Vasas SC...
Lipót belga király halálához Lipót belga király halálához
II. Lipót belga király nem érte meg azt, hogy az alkotmányra letett...
Egy talpalatnyi föld se maradjon ősszel szántatlanul! Egy talpalatnyi föld se maradjon ősszel szántatlanul!
Nem ujság ez. Évek, évtizedek óta hangoztatták – mégis elegen...
Stern József czégének kirakata Stern József czégének kirakata
Stern József (Kálvin-tér 1.). Ez a czég a diszitési ipar terén...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98