Dtum
Login with Facebookk
1929 | November

Bástya – Ferencváros 3:0 (1:0)

A bajnokjelölt Ferencváros óriási meglepetésre 3:0 arányban kapott ki Szegeden a Bástyától

Szeged. – 3000 néző. – Bíró: Kornai.

Szeged őszi derbyjének nem kedvezett az időjárás, mert dél felé megeredt az eső, úgy hogy a remélt rekordközönség helyett csak háromezren keresték föl az újszegedi pályát. Az eső ugyan közvetlenül a mérkőzés előtt elállt, a mélyen fölázott talajt azonban víztócsák borították, ami a játékot alaposan megnehezítette.

Az irreális pálya a technikailag képzettebb Ferencváros esélyeit növelte, de a zöld-fehérek óriási lelkesedéssel küzdő Bástyát leteríteni és újra vereséget szenvedtek a szegediektől, a profiérában immár harmadszor. A Ferencvárosban várakozás ellenére a közvetlen védelem mondta föl a szolgálatot.

Siflis föltűnően bizonytalan volt a kapuban, de Hungler is sokat hibázott. Bukovi csak a csatársorral küzdött, amíg Obitz ismét durva játékával vonta magára a figyelmet. Turai állandóan a halfsorba húzódott vissza és így a csatárkvintet elvesztette irányítóját. Kohut formán kívül van, de a jobbszárny is váratlanul gyöngén szerepelt.

A Bástya lelkes és energikus játékával becsületesen rászolgált a győzelemre, amit elsősorban a kitűnő Beneda - Kronenberger - Emmerling közvetlen védelmének köszönhet. Pompásan szerepelt a halfsor is, különösen Wahl, míg a csatársorban Solti remekelt, aki a mezőny legjobb embere volt.

Az első félidőben a Ferencváros döntőnek játszó fölénnyel játszik, a Bástya-védelem azonban sikeresen rombolja szét a zöld-fehérek pompásan fölépített, de erőtlen akcióit. A 41. percben Solti kornert rúg és a szépen ívelt labda Tóth fejéről, Siflis kezét érintve, a hálóba perdül (1:0).

Szünet után a szegedieknek mindjárt az első támadása eredménnyel jár, amennyiben Siflis Varga jobbszélső centerét a kapuba ejti (2:0).

A Ferencváros a második gól után erősen ostromol, de a Bástya kemény védelme résen van és minden támadást megakaszt. A 15. percben ismét Varga vezet támadást, centerét a tizenhatoson Possák fogja el, akit hiába próbál Papp elnyomni, a szegedi center lő és a könnyen védhető lövést Siflis könnyelműen beengedi (3:0).

A Bástya emberei ezután három csatár kivételével a védelembe vonulnak vissza és hiába ostromolja a Ferencváros most már teljes gőzzel a szegediek kapuját, még a becsületgólt sem sikerül kiharcolnia.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98