Dtum
Login with Facebookk
1929 | Február

Apróságok

Dr. Kmetty Károly egyetemi tanár, a közjog nagynevű professzora 65 éves korában meghalt

Eszterházy Pál herceg, átérezve az elaggott ujságók súlyos helyzetét, 40.000 pengőt adományozott a Magyar Hírlapírók Nyugdíjintézetének. A fejedelmi ajándékot Vass József dr. népjóléti miniszter, a Nyugdíjintézet elnöke köszönte meg a nemesszívű hercegnek.


Nikolájevics Nikoláj orosz nagyherceg, II: Miklós volt orosz cár nagybátyja Antibesben 72 éves korában meghalt. Nikolájevics Nikoláj a háború alatt az orosz hadsereg főparancsnoka volt.

 

Furcsa propagandát folytat a párizsi uccákon egy ifjú hölgy, aki saját példája nyomán arra szeretné rábírni a párizsi lányokat és asszonyokat, hogy növesszék meg újra a divat oltárán feláldozott fürtjeiket. A propagandának egyelőre nincs valami nagy eredménye, de mivel a hosszúhajú hölgyek számos bámulója akad, akik közül egyik-másik a fényképét is megveszi, a propagandából egészen jól megél.

 

Fachot francia államügyész képviselte a vádat a hazaárulással vádolt elzászi autonomisták bűnperében. Az államügyész ellen egy Benoit nevű elzászi fiatalember merényletet követett el és revolverlövésekkel súlyosan megsebesítette.

 

1.  Francia bűnügyi nyomozók munkája a politika bűntett színhelyén.

 

2. Georges Benoit (X) a merénylő védői, Berthou és Fourrier ügyvédek között a vizsgálóbíró előszobájában.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Dr. Kmetty Károly, egyetemi tanár Eszterházy Pál herceg Nikolájevics Nikoláj orosz nagyherceg Egy hölgy propagandája a hosszúhaj mellett Francia bűnügyi nyomozók munkája a politikai bűntett színhelyén Georg Benoit (x) a merénylő védői, Berthou és Fourrier ügyvédek között, a vizsgálóbíró előszobájában
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98