Dtum
Login with Facebookk
1929 | Február

Szinészek ha szabadnaposak

A színészeknek nincs ünnepe, minden vasárnap, minden ünnepnap kettős munkát jelent számára, hiszen olyankor délután és este is dolgozik. Két nap van egy esztendőben: a szent este és nagypéntek, amikor zárva van minden színház; elképzelhető, hogy milyen türelmetlenül és izgatottan várják ezt a két napot a színésze, különösen azok, akik minden este színpadon vannak, sőt esetleg az egész nyarat is végig játszották, hogyan érezték hétfőn este magukat, amikor csukva volt minden színház kapuja.

Kabos Gyula
Annyira megszokta, hogy nagypéntek óta egyetlen este sem volt, amikor nem játszottam, hogy meg kellett fogóznom otthon, nehogy elinduljak a színház felé. Tizenegy órakor már ágyban voltam és nem tudom, lehet, hogy hallucináció volt – de úgy hallottam, mintha kinevetett volna az ágy.

Szokolay Olly
Ha játszom, mindig egy óra tájban fekszem le. Hétfőn este megpróbáltam korábban lefeküdni. Nem sikerült. Kivártam az egy órát és megállapítottam, hogy hiába, fáradság ide, fáradság oda – játszani mégis jobb.

Harsányi Rezső
Egész szent estén nem találtam a helyem. a színész és különösen a minden este játszó színész mechanizmusa úgy van beállítva, hogy arra az esti háromórás munkára szüksége van. Komolyan mondom, sokkal fáradtabb voltam, mint amikor játszom.

Lábass Juci
Nekem bizony jólesett a pihenés. Kedves társaságban ünnepeltem a Karácsonyt és jó érzés volt számomra az is, hogy ezen az estén már nyolc órától engem mulattattak és nem én mulattattam.

Bársony Rózsi
Annyi ajándékot kaptam karácsonyra, hogy bizony a nagy örömtől nem is értem rá a színházra gondolni.

Sziklay József
Nagyon furcsa, különös dolog ez. Folyton panaszkodunk, hogy fáradtak vagyunk, de ha csukva van a színház, nagyon, nagyon hiányzik. Új operettünk muzsikája állandóan a fülemben zsongott és néha bizony azon kaptam magam, hogy táncra áll a lábam.

Herczeg Jenő
Nekem nem volt karácsonyi szünetem. Vendégeim voltak és mint házigazdának egész éjszaka be nem állt a szám. Soha színpadon még nem beszéltem ennyit. Igaz, hogy soha színpadon ilyen szívesen nem beszéltem.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Kabos Gyula Bársony Rózsi Herczeg Jenő Lábass Juci
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98