Dtum
Login with Facebookk
1929 | Május

Egy előkelő francia grófot ételébe és italába kevert méreggel akart elpusztítani Jusszupov herceg orosz inasa

Páris, április 28.

 

A francia rendőrhatóságokat titokzatos büncselekmény foglalkoztatja. Larienty gróf, akinek családja a legrégibb francia arisztokratákhoz tartozik, az év tulnyomó részét franciaországi kastélyában, Narbonne közelében tölti. Egy idő óta a gróf gyakran betegeskedett és időnként a család tagjai is többé-kevésbé sulyos mérgezési tünetek között megbetegedtek.


Hosszas megfigyelés után végre leleplezték a család egyik inasát, egy Carbonnci nevű spanyol katonaszökevényt, hogy rendszerint pár csöpp mérget önt a fölszolgált italokba.


Caronncit letartóztatták, kihallgatták és nem is tagadta bűnét. A meglepetés ezután következett, amennyiben adatok merültek föl arra, hogy Carbonnci egy fölbujtó biztatására cselekedett, aki nem más, mint Rasputin gyilkosának, Jusszupov hercegnek Illia Pedan nevű orosz inasa.


Pedan titokzatos paraszt, aki misztikus szuggesztiv erejével és egyéb sajátságaival Rasputinra emlékeztet. Pedan állítólag 30.000 frankot igért Carbonncinek, ha megmérgezi gazdáját.

 

Hogy miért volt érdeke Pedannak megmérgezni a grófot, azt senki sem tudja, de a rendőrség föltevése szerint Pedan egy szövetség szolgálatában áll, amely Raszputin halálát akarja megtorolni és ezért akarták Larienty grófot olyankor megmérgezni, amikor Jusszupov herceg, aki állítólag udvarol a grófnénak, szintén ott tartózkodik a kastélyban.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98