Dtum
Login with Facebookk
1929 | Május

Az élet száz év mulva 2.

A jövő század regényét már nem az élénk képzeletű regényíróknak kell megálmodniok, hanem a valósághoz, a tényekhez ragaszkodó tudósok is merész regényekbe fognak, ha a jövő lehetőségeiről van szó. Ma már a lassan, tapogatózva haladó tudomány is fantasztikusnak látszó dolgok megvalósulását várja a jövőtől. Szinte azt lehet mondani, hogyha következő évszázadban olyan jövő vár az emberiségre, amelyben nincsenek lehetetlenségek.

Így Henninger, a híres német tudós úgy vélekedik, hogy a gyalogjárók hamarosan el fognak tűnni az uccákról. Olcsó és gyors közlekedési eszközök fognak rendelkezésére állni mindenkinek. A közlekedés legnagyobb része a föld alatt fog lejátszódni. De nem villamos vasutakon, hanem mozgójárdákon. A föld alatt mindenfelé kétirányban futó, széles gördülő járdák teljesen ki fogják szorítani a villamosokat.

Az emberek egyszerűen rálépnek ezekre a gyorsan mozgó járdákra, amelyen elröpítik a föld alatt, oda, ahová akarja. A kényelmes felszállást és leszállást megfelelő berendezkedések teszik lehetővé. Párizsban már régen kísérleteznek az ilyen föld alatt futó járdákkal. A jövőben elektromágneses erőre lesznek ezek berendezve gyorsabbak lesznek a mai villamosoknál.

A mai kereken futó autók örök életűek, amelyeket pedig manapság olyan pompás közlekedési eszközöknek tartunk. A gazdag embereknek a jövő századba; is lesznek autóik, de ezeknek nem lesznek kerekeik. Kerék nélkül fognak repülni 20-25 centiméternyin i föld felszínétől. Természetesen az alakjuk is más lesz a jövő autóinak ugyanaz az erő fogja őket mozgatni, mint a jövő sok egyéb más gépét. Valószínűleg a mágneses erő. A mágnesség egy fajtája fogja őket felemelni a földről és egy másikfajta mágnesség röpíti őket tova hihetetlen gyorsasággal.

Jövő század nem tűri a surlódásnak semmiféle fajtáját, amely mai kerekeken mozgó közlekedési eszközeinknél annyi erő elfecsérlődését okozza, így aztán nemcsak a villamos kocsi és az autó kerülnek a múzeumba, hanem melléjük kerül a gőzmozdony is a maga után cipelt vasúti kocsikkal együtt.

A földtől meglehetős magasságban, oly sűrűn, mint a pókháló fonalai fognak futni a légi elektromágneses vasút sodronyai. Ezekről a sodronyokról függnek pusztán a mágneses erőtől tartva a hoszszúkás kocsik. Egy másikfajta mágneseserő pedig valósággal röpíti őket, mint a kilőtt torpedókat, óránként 1000 kilométer sebességgel. A folyóvizeket könnyű hidak fogják átívelni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Andrássy a keresztény nemzeti eszme szerepéről Andrássy a keresztény nemzeti eszme szerepéről
Vasárnap délután tartotta a III. választókerület nemzetgyülési...
Hatszázalékos Numerus Clausus a Budapesti állami gimnáziumokban Hatszázalékos Numerus Clausus a Budapesti állami gimnáziumokban
Véget ért az iskolai év, vasárnap a gyerekek óriási serege hazavitte...
Hadirokkantsági biztositás Hadirokkantsági biztositás
Egy osztrák biztositó társaság egy eddig még sehol nem ismert háborus...
Egy ezredes leányát az uccai telefonfülkéből előállították a rendőrségre Egy ezredes leányát az uccai telefonfülkéből előállították a...
Szombaton délben kínos botrány játszódott le a Vilmos császár út 55....
Villamos mozdony Villamos mozdony
A villamos áram munkába fogása erősen döngeti a gőzmunkának eddigi...
Az olasz – magyar mérkőzés Az olasz – magyar mérkőzés
A III. Napoleon által épített aréna fekete-fehér. Fekete az...
Törökországban ilyen az élet Törökországban ilyen az élet
Hogy a háboru alatt milyenre változott az élet szép Törökországban, s...
A Nobel-dij nyertesei A Nobel-dij nyertesei
Az idei Nobel-dij szétosztása nemsokára meg fog történni. Az a...
A birkózás Európa-bajnokságai A birkózás Európa-bajnokságai
Minden alkalom minden nemzetközi verseny, ahol eddig magyar birkózó a...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98