Dtum
Login with Facebookk
1931 | Április

Piller György az ez évi kardbajnok

Szavazategyenlőség folytán a jury-elnöki döntés alapján lett bajnok.

A Magyar vívószövetség ma rendezte meg ez évi kard egyéni bajnokságát. Az előkelő közönség élén ott láttunk gróf Andrássy Gézát, Gömbös Gyula honvédelmi minisztert, Perényi Zsigmond bárót és Rakovszky Ivánt.

A nagy érdeklődés kétségtelenül a Petschauer-Piller assoutnak szólt, mert köztudomású volt, hogy Petschauer megkísérli a bajnokság elnyerését. Ebben azonban ez alkalommal is megakadályozták.

A mérkőzés eredménye ugyanis a következő:
1. Piller György (MAC 8 gy.) 2. Petschauer Atilla (NVC. 7), 3. Nagy Ernő (MAC 5 gy. 25 adott tus.) 4. Gombos Sándor dr. (NVC. 5 gy. 28 adott tus). 6. Klein Ernő (Hungária) 7. Uhlyarik, Hatz Ottó, Hábory Gaszton (Tiszti VC).

A Petschauer-Piller assaut volt a mérkőzés utolsóelőtti assautja. Petschauer 4:1 arányban vezetett Piller ellen, mikor Piller egy-két szép akciót vezet, melyet a jury jóakarattal tussnak honorál.

Végre nehezen 4:4-re áll a menet, mikor Petschauer nagyszerű flessel 5:4-re dönti el a maga javára a mérkőzést. Azonban a jury Piller egy kétes közbevágását ítéli meg, annak dacára, hogy két jury-tag, Vujevich Zahár és dr. Rozgonyi György Petschauer javára ítéli a tusst. Gerde Oszkár, a jury vezetője, elnöki jogánál fogva Pillert jelenti ki győztesnek.

Egy pillanatig sem kívánjuk a kiváló Pillernek érdemeit kisebbíteni, de mégis különösnek tartjuk, hogy a mezőny egyformán veretlen két nagyszerű vívójának küzdelmét az egyiknek klubtársa dönthesse el.

Ez a rendezésnek és a szövetségi kiküldöttnek a hibája, amely alkalmas arra, hogy a közönséget a vívóversenyektől végleg elriassza.

Az utolsó mérkőzésen a juryból Vujevich és Rozgonyi kiléptek és az assaut a közönség izgalma és elkeseredése miatt alig lehetett befejezni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98