Dtum
Login with Facebookk
1932 | December

Aranyhalszínű haj, gyümölcsszínű estélyiruha, lakkozott ajkak, főkötő és négylevelű lóhere az új év divatslágerei

Aranyhalszínű haj, gyümölcsszínű estélyiruha, lakkozott ajkak, főkötő és négylevelű lóhere az új év divatslágerei

Ne panaszkodjunk! A divatra ezúttal ne! Bár igaz, hogy nem valami sokat törődik a gazdasági helyzettel, de illúziót garmadával szállít. És ha fekete karácsonyunkon nem is végezték kötelességüket földreszállt angyalokként az asszonyok, legalább a hóember szerepét vállalták a gondoktól sötét városban.

Fehéren tipegtek shopping - körutaikon, fehér bársonykucsmákban, fehér hermelin sapkácskában, igazi és hamis hermelin capek, bolerók, hallérok, kézelők, díszek és muffok karácsonyi kirakatai előtt. Farsang felé indulva nem kell az aranyhalacskák kiveszéséről sem panaszkodni, mert Páris emléküknek áldozni kíván és az új farsangi hajszínt poissen d’ors- nak nevezve, rózsaszín arannyal teszi ragyogóvá a platin színűvé edzett frizurát.

És így van ez tovább! Ha a skí- szezón Cassandrái nem is sok jót jósolnak az idényre, a skí – kosztümök a remény zöld színében várják a reggelt, amelyen kedves kötelességüket teljesíthetik. A komor sötétkék és a komoly barna helyett a zöld minden és minél merészebb árnyalata várja a fehérsport idejének eljöttét. Nem is szólva a szivárványszerűen csíkozott sálakról, jumperekről és sapkákról, a kiengesztelésnek szimbólumáról. Még egy változás van, itt az értesítés a párizsi szalónokból, hogy végre a komor ősz hulló falevél árnyalatainak és az érett gyümölcs- színek a farsang ujdonságai.

A banán és az őszibarack színek a legaktuálisabbak. Igy tovább. Mikor az újév sok gordiusi csomóján töprengünk, divatos lesz a csomó, mint dísz és csukás hirdetve azt, hogy nincs olyan csomó, melyet ne lehetne megoldani. Az elférfiasodott nőtől az új szezónban egyre jobban félünk, ezért született meg a lejújabb divat- parancs: vissza a főkötőhöz!

Egy amerikai divatkreátor buzgón magyarázza, hogy nincs immár mit félnünk a főkötőktől, mint jelképtől, leány és asszony közti különbség merev szimbólumától: a főkötőszerű kalap, szerinte, csak segítőtársa a kozmetikának és óvja a frizurát és az arcot, akárcsak a mind hosszabb és most már sokszor lebegőn viselt, egész arcot fedő fátyolt.

Ékszerek?

Ha a régi háború előtti ékszerek nem is csillognak majd az idei színházi és báli estéken, lakkozott csipkék, lakkozott selymek és Dolores del Rio utánozva, lakkozott ajkak nyujtanak kellő ragyogást.

Mert a hamis esti ékszereknek lealkonyodott, maximum strasszal kirakott retikülök csillognak és a háton viselt strassz klipszek jelzik a nagyon mélyen deklarált estélyi ruháknál a demarkációs vonalat. Inkább a régi, szerényebb, szinte leányos ékszerek kerülnek elő.
Középkori divattendenciákhoz alkalmazkodva, Brigitte Helm- et utánozva, a sötét láncon függő egyszerű kis kereszt és mivel csődöt mondott Párizs sok divatfétise, mit sem használt a pinquin, a pelikán, sőt a Miki egér sem, az új évben ismét a négylevelű lóheréhez folyamodunk. Talán szerencsét hoz.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98